Pregnant anak ke dua

Hai mommy saya pregnant ank ke dua kalau ikut kandungan baru saje 5 weeks tapi perut besar mcm 4 bln , saya akui bdn saya memang jenis berisi tapi bahagian perut tu kalau x mkn ada juga kempis 🤣 ini x mkn ape2 pun still perut menonjol , ada kah mommy ada rasa cm sya#ingintahu

13 Các câu trả lời

hihi no worries mommy, saya pun mcm tu. tu dipanggil pouch, mcm pouch mummy kangaroo. saya lg la badan keding je tp perut sama mcm dh 4 bulan, lepas je gugur anak 2nd tu perut tak jaga then ngandung pula so haha lantakla. dulu masa anak 1st anak 6 bulan pun tak nampak lg, ni nampak jelas walaupun 2 bulan lebih. lepas bersalin marilah kuruskan peyyuttt 🤣

Setiap badan tak sama kot sis.. xleh nk imagine perut 4 bulan tu besar mcamana sbb sy masa first pregnant x dpt beza pn dari 1-7 bulan.. tp sbb sis dah second baby, rahim tu dh mengembang so senang la nk nampak kot

sama la 😁skrg 5 bulan,org tegur perut sarat dah 😅 jenis perut tebal ,lepas pantang bersalin ank ke 2 langsung tak pakai apa2 bengkung ke apa 😅 org lain brpa mnggu dah nmpk sy masuk 3 bulan baru la clear😅

Fizikal orang tak sama sis, mcm saya anak first 8 bulan baru nampak.. skrg masuk 4 bulan pun perut masih tak nampak lagi.. Jangan risau yang penting anak kita sihat dna kita sihat cukup memadai..

normal je tu sis. awal2 tu bloating angin banyak. baby duduk dalam pelvic space lagi. lagi2 dah 2nd pregnancy, otot ab dah tak kuat mcm sebelum pregnant 1st dulu.

7mo trước

terima kasih bagi sokongan mummy

mcm kazen sy, bru je 12w perut mcm 6 bulan sedangkan sy yg 6 bulan ni pun kecik je. org ingat dia yg due dulu.

Hehehe..samalah kita Sis….🤭 tgh pregnant 6weeks

sy 13weeks perut masih rata lg,mcm bukan pregnant je😂

7mo trước

masa pregnant sulung mcm tu ,aktif siap pikul tong gas letak kat bahu. masuk 6 bln perut baru membulat pregnant ank kedua pergerakan je terbatas n fizikal berubah even saya hari2 exercise

Bloating kot sis. Makan sikit2 tp kerap ya

Normal je bagi sebahagian ibu.