first baby

Hai mommy, saya baru pregnant 9week 6days Masa dokter scan tak nampak sangat, lagi 2week checkup lagi, harap dpmudahkan, my hb low 9.7 normal 11 ? macam mana ye nak stabilkan hb tq mommy

12 Các câu trả lời

Saya pn hb low jg 10.2 sblm ni [9weeks]. Skrg dah 11 weeks & cek baru2 ni hb naik pg 11.5 normal. Nurse ada bg ubat tmbh darah tp tak makan sbb muntah balik. So apa yg saya makan, kena makan bayam, hati ayam/daging, minum madu, makan jambu batu.. Kurangkan makan masam..minum byk air.. Paling penting, rehat secukupnya..

Sy pn mase buka buku pink ari 2 hb ambk kt jari 10.4 je..nurse mtk ambk kt tgn plak naik la 11.2..atas pagar nurse ckp..mmg jenis keturunan hb low,sume adik bradik yg pregnt mesti ada masalah hb..mkn la ubt apa pn xjln..alhamdulillah ank nk masuk 3 dh skrng ni..skrng tgh pregnt 9week 6day..smlm scan dh npk baby☺️

minum jus MAMARIAM. Alhamdulillah membantu sgt2. sbb kalau nak makan makanan yg naikkan hb kadang2 kita tak mmpu n kdg bgi yg alahan takde selera n tak lrat kan. so minum jus mamariam ni. taip kat fb biasa ada page dia n do contact ye. Alhamdulillah hb sy setiap kali cek selalu okay. semoga membantu !

Makan makanan iron tinggi iron.. daging merah, kerang, sayur bayam merah, buah²an.. boleh consume iron tablet.. elakkan caffeinated drinks mcm teh, kopi n coklat..

sy haritu beli ubat kat famasi yg untuk hb dgn vit sekali .. 😊😊😊

Goodluck dear situasi kita sama

Amin. Wish you all the best

11 keats bru normal. Mkn jmbu btu

5y trước

Beli dkt pasarmlm or pasrya , bukn y asam2 tu

Mnm jus mamariam

Buah delima