Baby kurang aktif

Hai mommy, saya baru 22 week. semalam and hari ni baby kurang aktif, ada kick cuma tak aktif mcm hari2 sebelum ni. normal ke? nak pergi hospital takut Dr cakap baby kecik lagi 😭

2 Các câu trả lời

kalau kurang kick, kena pegi check sis. jgn biar je ye. baby kecik, kte boleh makan makanan tambahan. mcm Sy, sy amal kan susu kotak dutch lady di akhir pregnant selepas 35w, 2.33kg doct ckp berat baby kurang. baby lahir 39w, 3kg. Sy dulu sekali je check kk berat Sy lebih 2kg. punya la kena Bebel dgn nurse. kuat sampai satu bilik boleh dengar. sampai rasa malu. tp bila pikir, lantak laa dia nak ckp ape. janji baby sihat, Sy Pon tak de sangkut ape ape sepanjang pregnant, Sy biar je kena Bebel Pon. sekali je lepas drpd tu berat Sy ok je. jgn takut ya sis. anak dlm kandungan kte lebih penting. semoga dipermudahkan urusan sis ♥️

try ransang dgn mnum air atau manis ke .. tgk dia respon ke x .. kalau 22w tu mmg kcik lagi ada ruang lagi .. kdng dia ada je gerak mungkin x merasa sbb still byk ruang dorg dlm tu .. kalau risau trus je ke hospital x pe .. gtau sis risau tkut jadi apa .. sya byk kali ke klinik/hospital if benda yg buat sya kurang selesa atau buat sya risau ..