Kurma madu

Hai mommy, nak tnya kalau nk buat puree kurma utk baby 7 bulan blh ke guna kurma madu? Tk kisah brand apa pun. #bantujawab

Kurma madu
8 Các câu trả lời

boleh...tp better cari kurma segar...mmg mahal...tp bukan nak bnyk pun...sebab apa?, kandungan gula dalam kurma yg dah packing ni tak ori...yg segar tu ori....kurma YT tgk yg masih ada tangkai tu...tu sesuai...tp klu nak yg mcm dlm gambar tu pun xpa...apa2 risiko kena tanggung.... sebaiknya, jumpa la pakar pemakanan anda semasa bersalin dulu utk dptkan nasihat...terutama skali ibu2 yg ada masalah BSP tinggi masa mengandung..rasanya mmg x boleh...

boleh je kurma apa2. tp please siiiikit dah la manis2. susah jgk nanti anak milih takmau makan tawar2. pastu lidah ni jd mcm makin imune dgn manis, nanti makin lama kena maaaakin manis baru nk makan. sedangkan manis berlebihan tu byk bwk mudarat

puree kurma eh? tak manis ke? kalau buat no salt no sugar boleh/recommended ke bagi puree kurma? 🤔

boleh

Boleh

🤔