Bukaan jalan

Hai mommy nak tanya macam mana nak bagi baby turun ye. Saya due date 22/6 ni baby dah dekat bawah cumaa dia tak nak keluar ada tak cara bagi cepat turun dan masuk kelaluan. Anything cara macam senaman apa yang sesuai makan or apa apa je terima kasih membantu☺️

5 Các câu trả lời

Saya baru melahirkan pagi tadi, sejak semalam, baby saya takde tanda nak keluar langsung, jadi bangun pagi, saya turun naik tangga( kalau rumah takde tangga, cuba curb walking luar rumah). Petang, bouncing dkt gym ball dlm sejam. Lepas maghrib last ikhtiar saya, jalan itik. Alhamdulillah, pukul 4 pagi saya sakit perut, 7pagi pergi hospital, 10pg, selamat melahirkan anak soleh bijaksana 3.31kg.

1y trước

terima kasih btw tahniah selamat berpantang

Sy sehari sebelum bersalin tu ada bersama suami.. lepas bersama suami tu ada terasa contraction tp x kuat.. jam 12 tgh mlm sakit makin kuat tp masih boleh tahan dan teruskan tidur 😂.. jam 3 pagi sakit semakin kerap dah.. bangun tdr tgk ada darah terus cepat2 pergi hospital.. dr cek bukaan 5 cm dah..

Jalan itik sis. masa solat time sujud tu sujud lama2 n masa nak bangun setiap rakaat amek masa sikit bangun slow macam kita tengah buat senaman.

1y trước

Okey terima kasih

baring mengiring belah kiri buat senaman banyakkan berjalan banyakkan bersama dengan suami

1y trước

terima kasih

sudah boleh lahir?

1y trước

belom lagi