Bayi 30 hari kerap jeluak

Hai mommy , nak tanya ada suggestion tak susu formula yg sesuai untuk newborn yg kerap jeluak. Baby kerap sangat jeluak lepas minum susu, menggeliat dan sebagainya. Tolong saya, first mom..

4 Các câu trả lời

kena try dulu yg mana yg sesuai dgn baby dari susu yg murah sampai yg mahal try sampai jumpa yg serasi . Jgn biarkan lama2 anak jeluak banyak tkut efek apa2 . Klau kuat menggeliat tu confirm xselesa perut susu tu xngam buat dia kembung . Bby klau kembung lama2 bleh jadi kerap menangis susah nak tidur kita yg ibu ni lagi stress nk jaga nanti

kalau susu formula ni awak kena bagi baby try dulu sebab kalau nak suggest pun belum tentu sesuai dengan baby awak.

overfeed ke? ada sendawakan dia X lps susukan dia? klau jeluak kluar ckit² wlupun dh sendawa itu normal semua Bayi..

2mo trước

dah sendawakan dia dah setiap kali minum. tapi still jeluak.. saya bagi baby 2 Oz setiap 2@3 jam.. jeluak dia kadang banyak kadang sikit..huhu, tapi kerap la..saya risau juga tu yg nak tanya susu formula yg sesuai.

Jeluak ni normal yang tak normal muntah. 2 ni benda berbeza. Try google and bezakan antara jeluak dan muntah.