Ruam pempes

Hai mommy mcm mana bk merawat ruam pempes ? Kesihan bby sy sampai melecet mis v die

15 Các câu trả lời

Sis bawa anak pegi hosp, nanti doc bagi ubat ruam. Paling penting sis rajin tukar drypers anak. Jgn sampai penuh baru tukar. Saya dulu anak first masa umur 3 bulan pakai drypers hey baby size S. Sebulan anak saya guna 4 packs = 86 pcs x 4. Tengah malam pun saya akan tukar drypers anak, sebab takut anak kena ruam. Sis boleh praktik mcm saya buat, terpulang dr sis je

cari crem ni dekat pharmacy puan. bagus sangat utk baby yang kena ruam. masa dalam pantang baby saya kena ruam juga tp bkn sbb pempers tapi sebab tisu basah tak sesuai. lepas mandi saya akan sapu tempat yang selalu melecet. Alhamdulillah skrg da ok.

saya guna nappy cream anakku. sapu kat pelipat dia sebelum pakaikan diapers. guna dari lahir smpai skg 4 bln. takde ruam2. kalau jadi merah pun sbb kdg2 terlambat tukar diapers baru. bila sapu cream ni tmpat merah lepas tu takde dah.

5y trước

tak pernah cuba kat muka sis. sebab ni cream utk letak kat sekitar punggung baby saja.utk ruam muka sbb susu ibu saya hanya lap dgn air suam.

Sudo cream. Tp ada satu masa melecet teruk, sudocream on dah x jalan sbb kukit ontot baby mcm terhakis, merah2 jd. So sy guna tepung jagung. Lagi better. Sekejap je dah baik.

Sudo cream and tukar brand pampersgkn baby sis x sesuai brand pampers tu.. jom join group blh share and tnye apa saja https://chat.whatsapp.com/CFOQ5b1hBYd6K7g2iSdV0k

Ada letak bedak² tak atau lotion, klu boleh stop dulu, kerap tukar pampers & basuh berak/kencing baby pakai air...klu pakai wipes, lepas lap basuh dgn air.

Kena rajin tukar pampers dia..pastu sy suka lumur kemaluan ank sy dgn minyak kelapa dara..sangat bagus gunakan minyak kelapa dara ni sis

Beli sudocream sis dkt pharmacy. Saya dlu anak mcm2 cream pakai tp x hilang last2 pharmacist suggest sudocream skejap je hilang

beli cream candid b cream dekat farmasi memnag bagus sya dri thun 90an guna cream tu sja memang ok

Saya guna bedak collovera asmak. Sangat berkesan tuk ruam dan gatal gatal baby.