makan telur semasa berpantang?

Hai mommy, boleh tak ibu berpantang makan telur?

15 Các câu trả lời

Depends badan ssorg. Ada yg blh menyebabkan gatal. Ada yg tak. Blh try n error. Cuba dlu. Klu sy, xde alahan dgn telur. Blh je mkn. Doc kata telur ni mempercepatkan luka tu sembuh. Wlupun pdpt kita sblm ni sebaliknya. Hehe. Telur byk kebaikkan. Tp tu la. Try n error. Apa badan dpt mkn, silakan. X dpt, ada alahan stop..

Hi, saya elakkan sebab telur antara makanan yg boleh trigger kegatalan.. Especially kalau ada jahitan, kita surely taknk gatal kat bahagian tu kan? So in my opinion baik elakkan. Dah habis pantang boleh makan ?

Telur elok tuk pembentukan tisu. Sbb dia sumber protein. But depends kt seseorg tu. Kalau sis alah pada telur mmg xboleh. Kalau mmg xd alahan pada telur xd mslh.

Saya makan ja.. Pagi² breakfast scramble egg dgn roti. Tak da apa masalah pun. Kalau sis ada allergy telur masa sebelum pregnant elakkan. Kalau tak da, boleh ja makan

ikut jenis org juga sis...ada org xboleh..ada org boleh... boleh try sikit dulu...kalau xde pape teruskan je... telur bagus ada protein

Cuba makan sikit dulu and tengok ada rasa gatal2 tak. Sy hari ke 21 pantang try makan sikit. So far okay. Depends pada orang.

Telur protien. Tapi kalau operate hati2 risau tak tahan gatal. Pape pun depend pada antibody ada org ok ada yg x ok

5y trước

Kalau gatal tu bkn sbb mkn telur tp sbb luka xjaga elok n xbersihkn dgn btul ada jgkitan kuman sbb tu gatal.

my mom cko better not sbb sstgh org gatal. lau u try n xgatal..mkn je... ade org gatal satu hal.. bernanah pula..

Klu ade jahit better xyh mkn la, tkot gatal, menggaru plk ssh nnt... Hihihi... Klu xluke jahit, blh je mkn...

telur bagus tuk berpantang sebab protein tggi tapi depends setengah org xserasi.. try n error dlu sis