Mommy to be

hai mommy . boleh ke time pregnant kita minum teh ais ke atau air kelapa ? boleh mommy2 beri tnjuk ajar . sy pregnant anak first baru 9weeks ☺️

4 Các câu trả lời

Teh tak boleh minum sgt sbb nnt jd punca hb kita low ikut pamplet anemia. Air kelapa tak pasti tapi boleh je sbb tak manis sgt kan. Saya pernah minum air kelapa sikit je tp x minat masa pregnant 6-7w masa ni belum kena minum air gula. Hihi.

3y trước

ok tq ☺️

sya dulu trimester 3 bru minum air kelapa dan teh ais segala..sbb bru masuk tekak.. trimester 1 muntah2 je..nestum je masuk smpai trun 4kg... klau sis boleh minum.. minum je, tpi berpada2 laaa..takut gdm pulaaa

3y trước

ok tq

Kalau tak yakin diri boleh minum/makan sesuatu tu try sikit² je dulu. Hormon kat badan ibu mengandung ni lain² ragamnya. Sebaiknya kurangkan minum/makan yg tinggi gula,kefain & lemak

3y trước

ya baik . tq ☺️

air kelapa tkda masalah kalo minum mase pregnant.mse sy pregnt hari - hari sy minum. sy minum tak letak gula. minum kosong mcm tu je.

3y trước

thanks akak ☺️