Sembelit ketika hamil

Hai mommies...sy pregnant 23mggu..sy kerap alami sembelit yg teruk dr awal pregnant...kadang2 berdarah...setiap kali hndak membuang sy perlu mkn ubt..sy agk risau sy terlalu bergantung pd ubat utk mmbuang..skrg sembelit sy bertmbh teruk bila tukar ubat dr obimin ke zincofer... Mommies plis bg tips nk kurgkn smbelit ni..penat la..

9 Các câu trả lời

sis minum air banyak.. air je sis perlu minum dgn cukup apetah lagi tgh pregnant.. alhamdulillah sye banyak minum air Masa pregnant.. takde sembelit .. alhamdulillah juga lepas bersalin pun takde juga.. sye minum 3L sehari sbb 70 kg lebih Masa pregnant..sye minum calcium Dan obimin .. susu preggy plk nk Tak nk je minum huu sbb tak lalu sgt

sy stop makan smua ubat dr klinik sbb sy sembelit teruk dn muntah2 bersama pening.So sy makan vit c+ zinc Redoxon ...ok jugak 😍 ..sy minum susu HL , makan apple hijau..setakat ni ,lawas je ...dpda masa sy konsum ubat obimin..iberet tu smua 😢 ,selain tu sy bykkan menu tggi zat besi utk cantikan HB

Saya ambil Ostematrix Shaklee untuk masalah ni sebab tengok banyak sangat testimoni. Selain dapat topup kalsium ibu dan anak memang (Allah izinkan) takde sembelit sampai dalam pantang pun. Membantu juga cramp cramp kaki tu ha. Cubalah 😉

3y trước

betul. alhmdulillah sy pun baru tahu ostematrix ni. sbb lps bersalin mmg sembelit juga.. lps mkn dpt mbuang tnpa sakit

Zincofer tak sesuai utk semua side effect lain. banyakkan minum air atau makan buah2 . mcm saya kalau makan pisang senang lawas . nnti pegi check up bgtau nurse tak sesuai dgn zincofer tu .

syecm awk jgk sis..mkn antra 2 ubt 2 jd smblt..pas 2 loya semua. .aye ckp kt misi. .misi suh tukar ubt lain. .sye amik maltofer. .alhamdulillah okee. .mgkn ubt x rasi ngan mommy

tak berani nak komen sbb sampai berdarah kan.. moga sembelit puan cpt sembuh tanpa mudarat. 💐

Minum air banyak 1L setiap 25KG berat badan. Banyakan makan buah & sayur-sayuran

p frmasi ada ubat untuk bg lembut najis mmg esok tu mmbuang najis lembut

Try ostematrikshklee..sy mmg dari sblm khwn sembelit teruk..