Baby shy

Hai mommiess....Is it normal that baby didnt kicking when his daddy's touch my baby bmp....

195 Các câu trả lời

normal haha..tapy mula2 dulu..pegang je diam munkin dia rasa bukan tangan mummy dia haha..ayah is sendu..tapy sekarang ayah dia byk borak2 dgn dia, dia da boley geng jugak time ayah dia duk pegang borak2 mau jugak dia respond tendang2 haha..so byk borak2 dgn bby dia dengar tue hehe..

Me too sis.. Sy 20 weeks bru rse kick.. Skrg time kje mmg active smcm.. Tgh dduk bt kje. Amboi2 bergelora dlm perut. Bila balik kje.. Mummy dia baring2.. Lg seronok dia.. Bila turn daddy dia letak tgn kt perut lama2.. Dia xtunjuk pun.. Kecewa si bapa.. Hehehehee..

budak dlm perut ni kan..dia time mommy dia busy bekerja siang hari dia tertib je senyap 😂 dia tahu mommy dia aktif sakan siang hari..time malam dia ajak main sbb dia tahu mommy dia dah free..tp time tu pulak mommy nak dengkuq dah uiii hahahaha 😂 anak solehh betull

hihihihihi husband saye letk je tgn or kepala die kt perut saya haa trus kne tendng smpai terangkat kepala hehehe time tu 18 week🤭tergelak2 saye ngn husband kelakar aktif sgt die tendng2..byk kali plak tu..kne ckp lembutt2 manja2 klau nk rse die tendng..hehehe

Same like me.. I told my husband " do you want feel the baby move?" and my husband look like excited and put his hand on my womb.. A few minutes later the baby not respond😂 and my husband said " why i can't feel it?" i said " the baby shy with you babah " 😂

Untuk ank ke 2 ni yes.. Baby tak respond bila daddy pegang perut or cakap. Sangat berbeza masa pregnant anak first. Sebabnya, masa anak first suami rajin usap & berbual dengan baby. Pregnant anak ke 2, suami dah sibuk sangat jarang ada masa dengan saya & anak2..

Normal. .. sy pun mcm tu jugak. Sbulan skali abah die balek nk rse jugak die gerak. Tp xgerak pun. Husb sy slalu nyer akn ltk tgn n usap2 perut lama2 baru die nk gerak.. mgkin sbb tgn abah die panas sgt n die taw tu bkn tgn yg biase usap2 die 😁

Saya da 20 minggu 6 hari.. Tapi tak rasa lagi baby tendang.. Macam mana.. Risauu... Sbb sy tak tahu macam mana rasa baby tendang semua.. #Firstbaby

8mo trước

Sy pun 21week tapi xthu mcmana rasa baby tendang..kdg2 rasa cam beralun je dalam perut..cmtu ke ye rasa? #firstbaby

saya sekarang papa nya da dapat rasa.. bukan main gelak sakan.. suka sangat.... biasa susah. papa nya pegang je. dia tak nak tendang.. haha.. skrg asal nak lelap je.. mula la dia aktif dari siang ke malam #21week #firstbaby

saya pulak masa tu xsilap dalam 20 weeks husband sembang dengan baby..mukanya plak dekat dgn perut..sekali baby kick betul² kene dkt batang hidung dia 🤣precious memories for us ☺