MAKAN PEDAS

Hai mommies..mau tanya ibu mengandung 24 minggu boleh makan pedas2 tak? Contohnya, kicap mahsuri pedas tu.

10 Các câu trả lời

bergantung sis...tp doctor xgalakkan kita makan pedas time preggy...tp sy nie mmg biasa mkn pedas dah...lau xmkn...xtouch down...preggy kali nie...seminggu mesti 3 kali makan ayam gepuk pak gembus...pedas giler...tapi best...yg penting...kena balance....air masak kena minum byk...lwn balik pedas tu....

sy pulk klau sehari x kena cabai melaka..atau cabai burung memng x makan nasi..seblm pregnant pedas kurang..la ni klau x dk ja boleh teriak ooo...suami pn tau dh..dia siap cek dlm peti ais ada x cabai yg sy nk mkn...klu x dk dia cepat kluaq p beli

saya sebelum pregnant xmakan pedas tapi bila pregnant dia makin suka makan pedas... kalau xpedas tambah pulak manis saya xboleh makan ... selera makan terus hilang untuk sehari

saye tahun lepas.... Dari awal sampai mak beranak kene mkn pedas... cili api mentah pun sebat...saya mgandungkan Anak pempuan je ... Anak Lelaki xde lak nk mkn pedas... hahahha...

Boleh je tapi jgn kerap sgt. Saya pernah sakit perut sbb kerap makan sgt. Pastu yg kelakar bila anak besar dia suka makan sambal dulu dari nasik.

boleh je puan tp jgn kerap lah. saya waktu pregnant pun suka makan samyang. 🤣 waktu pregnant mmg teringin sgt mkn pedas atau manisan.

Saya pulak langsung tak boleh pedas, pedas sos maggi pun tak tahan. Makan nasi dengan kicap je, semua benda makan kena letak kicap.

Sy hari2 mkn pedas.. Tgk dri bdn msing2 juga mkn berpada2

boleh aje..sy dlu xpedas xbole mkn

Bole makan tapi jangan kerap