Tips minum air gula

Hai mommies...ada tips x utk minum air gula tanpa lekat gdm.tq respond

8 Các câu trả lời

Sehari sebelum minum air gula sy minum air kelapa, dgn niat nk bersihkan sisa kotoran dlm perut & buah pinggang. Sy x sure tu mempengaruhi gdm ke tak, tp ia berkesan kpd sy. Sbb sepanjang pregnant ni sy tolak nasi sbb loya. Jd pemakanan sy mmg x sihat sgt, sy bnyk mengambil fastfood mcm pizza, burger, subway, sandwich, mee, roti, biskut. Tp sy ganti sayur dgn buah-buahan mcm epal, pisang, mangga setiap hari. Air kelapa sy ambil sebelum minum air gula je.

Gdm lekat atau tk tu ikut kpd makanan harian kita. Kalau makanan tk jaga, tips apa pun nak minum air gula akan lekat gdm jgk. Utk minum air gula, tips dia bawa air kosong & minyak angin. Minum secepatnya & terus sapu/bau minyak angin nak kurangkan mual. Minum air kosong klau perlu. Jd benda yg kena jaga dari skrg ialah pemakanan

lepas minum air gula buat kerja sikit. jgn rehat je. saya bawa anak tgh aktif. ingat boleh balik sekali misi tak bg balik sbb ada kes. lepas minum sibuk kejar anak 1 klinik dkt 2jam tak sempat rehat. tak sempat pening or mual. tau² result sama sebelum n selepas. patut misi tanya byk kali betul ke tak muntah n mcm tak percaya 😅

kalau family xde history gdm, pastu sis pun jaga pemakanan, inshaaAllah xde apa2. yg penting jaga pemakanan je sis. nasi ambik 1-2 senduk rata, lebihkan sayur.

malam sebelum puasa tu kurang karbo dgn manisan

Waktu malam jgn makan bnde manis..

Diet no sugar & less carbohidrat.

Follow