Cara Test UPT yg betul?

Hai mommies. tadi pagi saya try buat upt test, belum lewat period lg tp saja nak cuba. Lepas tengok satu line jee, saya kecewa terus letak atas meja. Tapi skrg bila saya tengok balik, ehh ada double line? Valid ke tak bacaan mcm tu? Selalu mommy yg dapat double line tu mmg lepas check terus naik double line kee.... ?

Cara Test UPT yg betul?
24 Các câu trả lời

Sy Mule2 saje nk test pregnant test bru beli kt shopee😂, lepas tu perasan mcm samar2 naik 2line, sy fikir mgkin sbb sy nk dtg bulan, hormone tggi.. So abaikan sbb tarikh period spatutnye 29hb hri tu, esoknya pgi2 xpuas hti sy cek lgi, still result yg sama, sy ulang test tu tiap2 hari😂 mngharapkan 2line tu pekat, n hri ni hampir 2mggu sy x period, sy cek naik 2line pekat (xde dlm gambar).. Alhamdulillah, tahun lepas 2kli gugur, tahun ni Allah bgi lgi peluang utk hamil

Sy lagi kabur... Tp alhamdulillah. 6minggu da. Kita sama2 tawakal. Ikut gerak hati. In syaa allah ada tuh. Perut sy da besar sikit. Mungkin bcampur ngan Lemak. Tuh besar. Tp bila smlm 29/03 buat upt lagi. Still Samar2. Huhuhu . Tp alhamdulillah. Tanya pada yg pakar. Alhamdulillah. Ada. Baru lgi. Sama2 kita tunggu dalm 2 bulan.

3y trước

Amin..🤲🤲

Hari tu i test upt macam u je tapi lewat period mula i test tengok 1zline je lepas 6jam macam tu i pergi tandas tuk buang upt ade 2 line.... i tak percaya sebab kat test ade tulis lepas 3jam invelid so i beli lagi test 2 line... so positif .. sis try upt lagi sekali

saya test upt dekat toilet mytown 😂 naik 1 line masa dalam toilet , simpan dalam beg pastu tak puas hati tengok balik 2 line ... orng kata invalid sbb dah lebih masa .. tapi next week saya try lagi naik betul betul 2 line ... hehehe

5y trước

kan sis , rezeki betul tergerak hati tu . kalau tak memang pasrah menunggu period haha

ank pertama dulu sy pun mcmni .. lg sminggu due period, sy dah cek..lps tu sy tunggu lg sminggu ..alhmdulillah mmg 2 line..ank dah 1 thn 5 bulan .. semoga awak pun ada rezeki juga aamiin 😊

5y trước

Aminn, semoga ada rezeki saya juga.

Sya pun mcm tu minggu lalu, tapi byk komen positive, better try nextweek.. Sya baru cek tadi, alhamdulillah naik 2 line, tpi line yg satu masi x sbrpa terang tapi nmpak da.. 😀

Sama mcm saya sis.. Mula2 lps cek pagi tu trus buang.. Tpi tgerak hati nk amik balik aiee 2 line.. Ptg tu cuba lgi.. Alhamdulillah 2 line.. Hehe in shaa allah rezeki sis tu ❤️🌹

5y trước

In shaa allah..lps tu tggu dlm 2 week bru cek..❤️

Baru2 pregnant tak syok cek sbb kabur.. skrg seronok.. mcam ketagih.. sbb da terbalik line T naik dulu baru line C... pekat plak tu.. cek OPk pon sama..

Valid 10 minit je . Sy pon pernah mcm ni . Tapi katenya tak valid . Kalau betul ada mmg check dalam 10 minit dia akan naik double line atau terus naik double line

kena tunggu dlm 10 mnt mcmtu.. pastu valid.. sy pernah mcmne sis nmpk positif tp selang brpa hari period keluar pla 😂 kecewa abis.. moga sis ada rezeki 🙏