7 Weeks Scan

Hai mommies semua...ika ada buat scan 7 weeks baby. Tapi Dr ckp nampak kecil lagi. Setahu ika bukan ke kalau dah 7 week ni dah nampak jantung. Tapi baby ika scan xnampak jantung lagi. Dr ckp nampak mcm yolk (telur kuning). Mmg normal ke ada sesetengah scan 7 week nampak mcm tu? Risau la...

7 Weeks Scan
73 Các câu trả lời

Normal sis. Kawan saya 5 week dah nampak kantung. Saya 5 week tak nampak apa langsung. 8 week scan ikut bawah, baru nampak kantung kecik macam sis ni & nampak heartbeat. Kalau scan perut tak nampak maybe sebab perut saya jenis tebal kot. Itu doktor scan ikut bawah

5y trước

Nanti try scan ikut bawah. Mesti nampak jelas

Normal sis. First scan kat swasa sebelum bukak buku masa tu baru 7w, kantung dah ada. Tp doktor kata tunggu lagi seminggu sbb takut takjadi walaupun dah ada kantung. sedih jugak bila doktor kata gitu😅 alhamdulillah 8w scan lagi, jantung dah ada ❤

5y trước

Alhamdulillah...semoga baby sis sihat amd kuat. Doakan baby sy juga yea.

Sy scan 5 minggu 6 hari, dah ada heartbeat.. Terus doktor noted FH+.. Scan kat klinik swasta, then buka buku pink, tak repeat scan dah.. Doktor kat kkia pun tegur, baby sihat ni, tgk kat scan ni dah noted FH+, so dah dgr heartbeat la..

2y trước

scan kat mana tu sis

doakan saya .. excited sangat nak scan tapi taknak scan awal sangat takut mengharap macam yang lepas .. kecewa . sekarang baru 6 minggu nak tunggu lagi 2 weeks nampak kantung , nampak yolk sac tu pun dah alhamdulillah dah

5y trước

Amiinn...in shaa allah sis. Moga Allah permudahakn segala urusan sis.

Teruskan mtk pdapat dr doktor yea..jgn stress..myb ikut bdn ibu jgk.. atau apa kata awak cuba ke hospital swasta..kluar duit lbh sikit.. sana mgkin tknologi canggih . sy 7week 1day dh nmpk kantung dan blh dgr heartbeat..

Hai mommy . Normal sis . Based on experience saya , dulu saya pun macam tu jugak . Time scan 8weeks , tak nampak ape pun . but bila scan 12weeks , alhamdulillah dah nampak dan dengar heartbeat

Huhu..mungkin alat scan yg xdpt detact sbb kecil lgi. If week 8 xde heartbeat jugk mungkin dah boleh risau..supposed time tu hearbeat spttnya dah boleh dikesan.semoga dipermudahkan..

4y trước

Sis nak tnye bpe week baru doc dpt kesan jantung.. Saya pun alami bende yg same.. Janin ada tpi jantung x dpt kesan.. Mase scan 7 week..

normal sis. sbb saya masa nk confirmkn preggy, dh 7 weeks masa tu. doc scan nmpk kantung je. dh masuk 10 weeks masa buat buku pink tu, dh nmpk heartbeat bby ❤ btw, congrats sis 🥰

Tak semua org sama sis... bergantung pada badan ibu jgk..Ada jgk yg 10weeks baru nampak heartbeat... Insyaallah...think positive ye sis...repeat scan nnti mesti blh dah nampak heartbeat.

5y trước

Tq sis...in shaa allah. Harap baby kuat sebab ika ade history miscarriage. Risau sgt2.

Haah saya masa scan dr kata kdg 7 mnggu ad yg dh nmpk jntung ad yg blom.. Dr kata biasanya 7 mnggu die mcm main cak2😂 tp sy masa tu 7 mnggu 5 hari dh nmpk dh jntung.

5y trước

Sama2