Seafood for mommies

Hai mommies semua, nak tanya waktu kndungan 3 bulan boleh makan ke seafood , saya teringin sangat nak makan siput masak lemak cili api sampai tahap menangis sebab suami tak bagi takut berlender semua :(. suami tak marah pon cuma over protective hehe kita pulak jdi emosi sebab tak dpt makan . boleh tolong tak mummies semua , terima kasih 🥰🥰 ##firstmom #bantusharing #seafood

9 Các câu trả lời

boleh. sy makan je siput sedut tu. makan plak panas2. fuhhh mantap. tapi jangan hirup kuah tu banyak sangat okay? nanti awak membuang. lepas dah makan siput sedut tu. lebihkan air putih tau mommy. nanti masa nak membuang tu lancar je. kalau rasa memulas, minum air oren tanpa gula masa makan ubat nanti. InsyaAllah memulas kejap je. minum air masak kerap okayy

3mo trước

thnkyou sis, suka sangat jawapan sis 🫂🫂❤️

Makan je lah kak …. Sedap tu mkn pedas2 😋 masa mngdung ni nak makan apa … makan lah … xd masalah pon … janji bukan mkn Bnda Haram

3mo trước

itula suami saya cerewet sngt 😔, risau kan baby dlm kandungan katanya, sebab siput berlender kan hm🥲🥲

Masa pregnant makan ja, lepas bersalin, mcm2 pantangnya. Tak sabar nak habiskan pantang . 5 hari ja lg cukup 44 hari. Tp ada benda makan tunggu 100 hari.

makan je sis selagi x de alahan , jgn kan kata siput sedut segala alah seafood saya makn masa preggy, la anak pun gila makan siput sedut 😆

boleh je sis takda masalah. saya sampai cari kerang dan siput tarik rebus makan sekilo sorang² siap cicah air limau cili 😂

3mo trước

hehehe thnkyou sis, suami kita over protective sngt 😆 jdi teremosi sikit

Boleh awak, kalau takde allergic. Makan apa apa pun berpada pada.

boleh awak . jgn risau . sy makan jgk . Alhamdulillah baby baik baik je .

3mo trước

alhamdulilah tq sis, suami tk marah pon cuma yela jdi emosi sebabkan tak dapat makan😂

Boleh je mkn siput sedut but berpada pada.