KELIRU PUTING

Hai mommies semua. Ada tips tak untuk anak kembali direct feeding? Silap saya sebab dari anak umur 1 minggu saya bagi dia botol. Dan sekarang dia tak reti nak menyusu badan. Terpaksa saya pam susu dan transfer dalam botol. Ia sangat melecehkan dan buat susu badan saya drop#pleasehelp #firstmom #firstbaby

2 Các câu trả lời

buat skin to skin & oral stimulation . Kenali feeding cue baby & elakkan late cue . Offer df sewaktu baby tgh mamai & kurangkan penggunaan botol . Memang kena extra effort nak pujuk baby yg dah nipple confuse . Tp tak mustahil selagi puan tak give up . Elakkan unnecessary stress & jaga jadual pump .

2y trước

baik2. terima kasih mommyyy💞