share pengalaman jom

hai mommies sekalian.. jom kongsi perangai pelik time pregnant ? macam sya time pregnant suka letak mnyak angin dkt hidung.. dah mcm ketagih plak ?

47 Các câu trả lời

😅😅😅 kelakar betoi bca komen komen mommy... Kalo sy xleh dengar lagu senorita lau denga je jd mual mabok pening kepala on the spot.. dari awal pegnen smpai la skrg 36w... xtaulah nape baby xsuka sgt lagu tu...😂 & Tak boleh tido lau suami tak sentuh suami...dpt sentuh ujung² jari pun jdlah jnji sentuh Dia. & Ase nak bejalan je kerap ajak husband jalan...lau xlarat nk jalan..dpt duk dlm keta pusing² bandar pun jd lah.. kalo xdpt jalan jgk tetibe nangiss muncung bagai.. heran binti pelik.. geli hati husband layan kerenah bini.. Xtaula baby boy ke gurL... Scan sblum 31w Dr kata mcm boy.. masa 34w scan Dr xleh bg jawapan sbb xpasti katanye confuse hahaha

Sy ckgu sekolah. Bila kat kantin makan berselera bagai nak rak. Kalau xsebab kekangan masa, memang banyak sy makan. Dduk kantin lama sokmo hahaha. Tapi once balik rumah..... Xlalu makan. Smpai suami masak pun xlalu makan. Suami smpai kecik ati xnak masak dah. Huhu. Sbb sy pun alahan bau masakan mmg xleh masak dan xleh bau org masak. Masa suami masak, sy lari dlm bilik tutup pintu. Pun dia da kecik ati. Huhu. Jawabnya teman dia makan je la. Sy makan kuis2 je. Huhu. Pelik betul. Kat kantin beriya makan selera benor haha. Sllu ckp akak kantin masak sedappppp haha

Saya pun tak suka Mandi skrng... Dulu before pregnant suka sangat Mandi sampai berjam2 dlm bilik Mandi.. paling sekejap Mandi pun 2 jam. Dh pregnant ni memang malas Mandi.. shower pun ala kadar je. Kalau tak kluar rumah, satu Kali sehari je Mandi. Tu pun kene paksakan Diri jugak. 🤣🤣 Dah Tu before tidur slalu suruh husband urut2 manja kat badan walaupun badan tak Rasa penat ke apa. makan pun malas nak hidang sendiri, husband la pegi hidangkan.. pendek kata, semua malas lah... Asyik baring je.. 😂

4y trước

Tu nak training mandi kejap je. Nnt da ad baby nak mandi berak kencing pun x aman haha. (Tengah alaminya sekarang 😭) dah la sy jenis mandi lama. Xreti la nak mandi cpt2. Lagi2 kalau basuh rambut. Huhu

aku je ke yg minat baca komen semua lucu2 😂 aku mengandung 2 orang anak lelaki sebelum ni macam normal je, tapi pregnant kali ni jadi sangat pemalas dan xsuka mandi 😂 kerja rumah semua husb yg handel terutama kerja dapur i sangat2 tak suka masuk dapur 😂 rasa nak tidooo je asal bediri je pitam dan mual. hope babygirl 😊

4y trước

Hahaha sy pun mcm tu. Xleh masuk dpur. Pemalas, xbt keje rumah. Dah truk sgt baru nak vakum apa bagai. Mandi pun terpksa nk g keje je. Klu x.... Hahaha... Suami ckp ptt baby girl suka msuk dpur tp ternyata tidak suka sgt masuk dpur. Tgk dapur je mual. Klu terpaksa g dapur, sy tahan nafas dan laju2 setelkan urusan kat dapur hahaha. Alhamdulillah baby girl dah 2months skng

Hahaha sy suka bau ketiak suami.. Kami pjj.. Jadi bila dia balik tu.. Sy xnk lepaskan peluang.. Asik bau ketiak dia.. Walupun xmandi tapi bau badan dia tu mcm wangi 😂 smpi suami redha je bagi kita bau.. Boleh nyenyak tau tido malam.. Kalau jauh asik nak soh dia balik cepat je.. Sbb nk bau katiak dia. Hahaha

4y trước

Ni habit sy be4 pregnant sbb time pregnant xleh bau suami haha. Tp suami xkasi sy cium ketiak dia lagi2 bila dia berpeluh2. Pdhal yg berpeluh tu laaagi sy suka. Tp dia xbagi. Tp masa tu xpregnant lg. So xla smpai nangis. Tp sedih sgt hahahaha. Addicted masalahnyaaa. Btul la org kata bau ketiak suami boleh hilangkan stress isteri hahaha

Mcm2 perangai pelik yg berlaku selepas prgnt kn..bukan kita sengaja tp itulah yg berlaku... heheheh..klu sy plak xbleh hidu bau bdn suami..rasa nak muntah...walhal dulu x mcm tu...dan sy xbleh hidu bau bawang di goreng...confrm kembang tekak...itulah perangai pelik sy... haduiii 🤭🤭🤭

Masa preggy ank first xde perangai pelik, cuma xsuka msuk dapur & suka sgt nasi grng kuning yg suami msk 😂😂😂 hari2 request...mujur la dpt suami chef dpt gak layan permintaan baby ni, skng preggy ank no 2 mmg xde mood je, mood kelaut hari2 nak marah je keja 😅😅😅😅

Kalau sya awal mngandung tak suka mandi,takut dngan air kalau mandi muntah.tak suka bau2 macam2 apalagi bau suami. Kalau dia tdur dekat2 saya tolak dia jauh2 tutup muka dia. HahahaTapi skarang dah ok 1hari kalau tk 3x mandi x boleh, sebab badan rasa berpeluh ja.

Xlalu makan kalo sorang3. Baru je perasan td.. Lunch mkn lauk yg sama nasi ambk sikit.. Walaupon mcm xde rasa nk mkn.. Abs gak lak sepingan... Malam time mkn sorg.. Nasi lebih kurng lunch.. Lepas masuk perut 3 suap je...

Xbole makan nasi campur even sblum ni tu la lauk hari2 hadap msa lunch..🤣🤣....nak makan mee or sup je...hadoiii la..dah 2bulan...rsa nya bru sekali dua ja mkn nasi...tu pun nasi goreng...bukan nasi berlauk🤣🤣🤣