20 minggu mengandung

Hai mommies ! Saya nak tanya, normal tak 20w rasa berat area bawah perut? Lepastu tangkap sampai ke tulang belakang lenguhnya😅Saya berbadan agak besar. Tendangan baby tu rasa halus sgt sgt. Kdg tu kalau sibuk kerja, susah nak rasa baby punya pergerakan. Mmg mcmtu ke? Saya anak first. Takpernah ada pengalaman lagi. Lepastu sekarang ni selalu cramp dekat payudara sebelah kiri saja. Rasa mcm kebas kebas jarum tu. Ada yg pnh jadi mcmtu jugak ke?

2 Các câu trả lời

Macam contraction. Kerap ke berlaku tu? Jika kerap sekata selang minit, jumpa doktor utk pemeriksaan. Jika selang berjam-jam tu contraction palsu. Buat slow walk dan deep breathing utk tenangkan. Pasal payudara, tu salah satu tanda proses utk pengeluaran susu. Tapi puan kena buat urutan dari ketiak ke payudara untuk cek ada tak lump/ ketulan . Jika ada jumpa doktor ya.

Normal kot sis. Saya pun macam tu. Siap bunyi krak kruk lg tulang belakang ni.😂 skrg pun saya rasa ada tendangan halus jerrr .