Sembelit

Hai mommies. Saya hamil 5 minggu ++, pregnancy yg pertama. Sblm hamil, saya amalkan detox. Tp atas nasihat semua saya bhenti detox bila dpt tau saya hamil. Saya ambil ubat ni utk lawas. Beli dkt farmasi. Dan sy bgtau jg dorg yg saya hamil 5 mingggu. Hrp mommies sekalian dpt kongsi dgn saya bgmana atasi mslh sembelit ni. Sbb buah buahan dan yogurt lgsg x membantu. ?Tq semua.

Sembelit
23 Các câu trả lời

Pati air oren sunquit boleh atsi sembelit..sya pregnent ank no 2 x kena sembelit sbb sllu mnum pati oren sunquit

5y trước

Tanpa gula..bancuh dgn air suam..

Byk kan mkn sayur sayuran dan air kosong sis..amalkan makan minyak kelapa dara untuk mengelak kan sembelit

Lebihkan makan sayur sis...sy pun cm tu jgk tp bila sy banyak makan sayur jd lawas.

Ini jak yg sya amalkan,,, bangun pagi tu,, wajib mnum air suam trlbih dahulu.

Sy mkn ubat ni mase dlm pantang sbb sembelit. So far okay👍🏻

Beli ubat kat famasi ubat masuk kat bontot i rasa itu boleh.....

Sy mkn pil kalsium + magnesium. Magnesium bantu melawaskan.

Mkn oren . Sye mmg amalkn oren utk lancar kn sembelit .

Kena makan sayur banyak2 kalau buahan tak membantu.

Saya beli essential oil dekat young living. Beli digize.

5y trước

Minyak..