Negative rhesus

Hai mommies. Saya golongan negative rhesus yang mana golongan darah minoriti di Asia. Suami berdarah positif n saya dah dapatkan first rhogam masa 28 weeks. Boleh saya tanya mommies yang ada golongan negative rhesus juga dan sedang mengandung untuk anak kedua atau ketiga atau seterusnya. So far, ada problem tak sepanjang kehamilan spt miscarriage or dll ? Thanks in advance for your sharing :)

2 Các câu trả lời

Saudara mara saya ramai yg rhesus negative.. tak ada apa2 yg serious berlaku ketika mereka hamil walaupun husband mereka rhesus positive. Tapi anak sulung lahir pramatang.. tapi Baby is ok.. sekarang anak tu dah besar & umur 30 tahun dah..

5y trước

Ouhh ye ke.. Waah Alhamdulillah. Terima kasih share

Sy rh O-ve jg. Suami darah B+ve. Alhamdulillah. Ms pregnant anak sulung semuanya ok. Cume kuning mmg tinggi la. Ms pregnant anak kedua nie darah kurg sesaja. Setiap kali checkup hb low 🤭

4y trước

Ad terbaca di post lain, yg darah - ve ni mmg kena czer, jd mmg xberpeluang lahirkan anak secara normal ke sis huhu,, sy o-ve kandungan bru cecah 13weeks