Rhesus Negatif...

Hai nak tanya sapa dekat sini rhesus negative.. Banyak komplikasi bila mengandung? darah dah pecah.. Tiap minggu kena scan doc pakar.

2 Các câu trả lời

xsemestinya czer sy o -ve. bersalin secara normal utk kedua2 anak. xda sebarang komplikasi masa mngandung cuma disarankan utk jarakkan anak je utk elak tumpah darah sbb darah jenis limited edition hehe. wajib ambil rhogum. kalau tau darah negative wajib tanya pada misi utk pastikan diri sndiri dpt injection rhogum tu. wajib tau. sbb elak darah pecah utk kandungan akan dtg. biasanya anak pertama xde masalah. anak kedua boleh gugur kalau dari first pregnant xambil injection rhogum. sy anak kedua misi terlepas pandang utk injection tu sepatutnya ambil masa 28minggu tp lajak smpai 32minggu. tu pun lepas sy banyak kali remind diorg. sy dulu follow up smua mcm biasa je. scan mcm biasa mcm ibu2 lain. xde issue. tp lepas bersalin baby kompem xakan diberi terus diorg akan masukkan ke wad utk pantauan dan cek drh biasa amik masa dlm dua hari bru dpt baby kat tgn kalau xde kuning la. anak seterusnya pun smua mcm tu. bagusnya dpt rehat jap lepas jihad dlm labor room. ade misi jagakan baby. hehe. all the best mummy. jgn stress. semoga dipermudahkan.

3y trước

sy cucuk di gov. free je. sy ade try survey di beberapa hspital swasta tp agak mahal rm4++ keatas. sekali cucuk masa mengdung. kali kedua selepas bersalin. tu pun kalau anak berbeza darah. kalau sama xperlu. anak pertama sy cucuk sekali je sbb lahir anak sama darah 0-. ank kedua cucuk 2 kali. anak kedua darh A+

Kwn sy ada sorg sis tp alhamdulillah sume slmt.. Cuma mmg byk kene check up la n plus mmg ceaser la klu rhesus - ve