Baru lepas keguguran

Hai mommies.. perlukan kata semangat.. baru lepas keguguran 12w5d.. alhamdulillah tak kena cuci.. cuma sekarang bila teringat je rasa sedih.. sbb xde tanda² nk gugur.. rutin check up kt klinik & tak jumpa jantung bby da.. bby da terbentuk jantina bby boy.. rasa rindu sgt.. doakn sy diberi rezeki lg nnt.. last year pun pernah gugur cuma belum terbentuk lg.. kalini terkesan sikit.. 😢

17 Các câu trả lời

In shaa Allah awak kuat.. slalu org kata lepas keguguran senang lekat balik. Sy pun baru keguguran julai 2023 mse tu 14w. baby blh kata da lengkap semua termasuk jari2 n jantina.. baby boy jugak.. pastu alhamdulillah awal taun ni lekat balik. Skrg 27w. Mmg lebih berhati2 la.. sblom ni sy xjg sgt duk angkut2 brg nk pindah sbb masa tu pjj ngan husband.. travel jauh2.. mudah stress n menangis.. xjg mkn sbb sy mmg ada diabetes.. mcm xready pun ye sbb bunting pelamin.. skrg sy lebih bersedia.. dah x pjj.. lebih jg emosi.. husband dah xbg angkat brg berat2.. jg mkn jugak.. balik kg pun dah kurg sbb nk elakkan kerap travel jauh.. mse kandungan kali ni cecah 12-14w mcm trauma jugak siap mimpi keguguran.. skrg pun risau tu masih ada tp jgn fikir sgt.. in shaa Allah semuanya pasti akan baik2 aje.. in shaa Allah ada rezeki awak xlama lg..

2mo trước

in shaa Allah aamiin.. mekasih awk 💐 bila da terbentuk ni mmg rasa terkesan sgt kn.. sy pun da nampak jari semua.. lg 1 sbb xde tanda gugur.. tiba² doktor ckp jantung bby da xde.. mmg down nangis semua.. ank sulung sy da 5 tahun.. mmg menunggu.. tp belum rezeki.. 2 tahun berturut gugur.. papepun take care awk.. moga selamat & mudah segala urusan awk 😊

Sy selalu pegang kata2, Allah tak akan uji di luar kemampuan kita. Allah nak angkat darjat kita asbab kita redha, kita percaya dgnNya.. Semoga Allah gantikan yang lebih baik di waktu masa yang tepat, seorang lagi, mungkin lebih ramai lagi anak buat awak.. Jaga diri ya.. Kita hanya manusia biasa.. menangis dan teringat itu bukan bererti kita tak redha.. Cuba alihkan perhatian awak dengan aktiviti lain.. Kalau rumah ibu bapa atau adik-beradik dekat, boleh tinggal sementara dengan mereka.. jangan duduk sorang2.. Dah kuat sikit nanti, boleh jalan2 yang dekat2 dengan husband. Makan2 ke..

2mo trước

in shaa Allah.. Aamiin.. mekasih awk 💐 sekarang mmg stay rumah parents.. berpantang juga.. and rasanya mmg kena bercuti lepas pantang ni.. kena happykn diri 😊

awk kuat tau. sy faham perasaan tu. sbb sy penah 2x gugur.. 1st gugur nov23, yg ni mmg down sgt kandungan dh 3bln..ngis je sbb heartbeat baby lemah. emosi xstabil spjg pregnant. 2nd time pregnant april24 tp gugur ms 5w tp yg ni sy positif je wlupun trauma. Alhamdulillah may24 sy pregnant blk, twin pregnancy. Gugur terus lekat, xdtg period dh.. Xdinafikan, pregnant ke3 ni slalu overthinking sbb trauma dgn keguguran lepas.. Doakn kandungan sy yg ni btahan, sihat sempurna smpi bsalin ye.. Semoga awk diberi rezeki pregnant lg. skrg ni fokus pulihkn bdn dulu tau .

1mo trước

in shaa Allah aamiin.. mekasih awk 💐 sekarang mmg sy rehat pantang dulu.. moga ad rezeki lg nnt.. papepun semoga dipermudahkan segala urusan awk & selamat melahirkn.. take care 😊

sama la sy , kandungan nak masuk 4 bln dh tapi kena terminate sbb laluan dh trbuka , utk 4 bln baby nk survive agk susah jadinya kena terminate , sy kena cuci 2x muncung itik 1x seluk tangan tanpa bius , sy sedih cuma 3 hari ja , suami hari2 bg smngat , lepas pada 3 hari tu terus sy happy sbb xnk down lama2 , percaya ada rezeki smula , org kata xleh sedih lama2 x elok sbb dlm pantang , tringat tu ada cuma sedekahkan AlFatihah je , sy gugur bln 5 , bln 6 sy dh lekat smula , smoga ada rezeki smula utk awk dan suami menimbang cahaya mata ye 🥰

2mo trước

in shaa Allah aamiin.. mekasih awk 💐 sy alhamdulillah 2 kali gugur xkena cuci.. cuma doktor tolong kuakn sisa darah je kalini.. take care ye awk

sis jngn banyak fikirkn nanti lg sis akn teringat..angap kan ja mybe ada hikmah sebaliknya atau allah nak gantikan yg lebih baik🤍jngn down sebab sy pernah keguguran sampai sy tak boleh maafkn diri saya tp percaya dengan allah dan alhamdullilah allah gantikan dgn baru selepas 2 bulan lebih sy keguguran dan sekrng dh msuk 12 week lebih..yg penting jngn emosi lps keguguran nanti lg bertambah stress..apa ii pun kena redha inshallah allah akan hadirkn lg malaikat kecil dlm rahim sis🤍stay strong jngn sedih2 dah

2mo trước

in shaa Allah aamiin.. mekasih awk.. 💐 take care.. moga selamat sampai melahirkn dan dipermudahkan segala urusan.. 😊 xjauh beza dgn sy.. klu ad lg sy da 13w1d harini

faham prsaan tuu..sbb dah lalui..bukan 1x..tp 2x berturut..sept 21,jan 23..slps setahun lbih mmg tak fikir sgt,jln je hidup mcm biasa..usaha lagi..tp xde dah terlalu berharap .dan tak sangka lgsg.masa raya dpt tau prggy lg..skrg baru 20w..takut² juga.tp tetaplah +ve..Allah tau bila masa yg tepat🥰 jgn putus asa ya.. InshaAllah ada rezeki lain lps ni wlpn sy dah ada sorg anak,tp kakak skrg da 4y..mmg berharap dpt bg dia walau sorg je peneman🙂 moga kandungan sy kalini selamat 🤲

2mo trước

sama dgn sy.. ank sulung da 5 tahun.. dia pun da excited nak dpat adik.. tp belum rezeki.. papepun mekasih awk 💐

Saya faham je perasaan tu. Saya gugur dua kali. Dua kali rasa sedih. Yang second time hampir nak meroyan sebab rasa diri ni useless sangat sebagai seorang wanita. Tapi dari situ lah sokongan orang tersekat tu penting. Alhamdullilah. Suami sangat membantu dari segi emosi dan mental. Jadi awak stay strong tau

2mo trước

terima kasih awk.. 💐 sy lpas minum air gula mmg mabuk teruk xboleh mkn & minum langsung sampai demam.. paksa tp tetap kua balik.. mmg lembik sgt².. jdik mcm ad rasa salah sndri sbb lmbat pegi hosp.. sbb tu mcm sedih sgt rasa..

Hi sayang. Kuat tau. Kita sama. Saya pun pernah gugur 2 kali. 1 ectopic, 1 lagi 7 weeks. In shaa Allah ada rezeki. Orang kata kalau pernah gugur, in shaa Allah lepas ni akan lebih mudah. Awak kuat tau. Semoga lepas ni datang yang lebih baik dan lebih kuat. Sending hugs and love you ❤️

2mo trước

in shaa Allah.. aamiin.. take care awk 💐 moga ad rezeki untuk kita lg nnt 💕

saya penah gugur 2x time pkp. sekarang 1st born saya dah 10y. Alhamdulillah Allah rezeki kan sy prgnant lg,skang dh 36w+ Sentiasa yakin Allah rezeki kan bby pada masa yang tepat Stay Strong awak. sentiasa jg kesihatan dan makan mknn yg sihat Insyaallah akan ada rezeki untuk awak💪

2mo trước

in shaa Allah aamiin.. mekasih awk 💐 moga dipermudahkan semua urusan awk melahirkn nnt.. take care 😊

Hi sis. InshaAllah ada rezeki next time. Saya pun baru keguguran bulan lepas, baby boy juga, 22 weeks. So kena induce bersalin macam biasa. Now tengah berpantang. Memang terasa wak, hari hari nangis. Huhu. Sentiasa positive, InshaAllah. Fighting 🌸

2mo trước

allahu.. takziah awk.. lg da besar lg terkesan.. berat lg ujian awk.. papepun mekasih ye awk 💐 in shaa Allah ad rezeki kita lg nnt.. selamat berpantang & take care 😊