Adakah saya masih pregnant?

Saya pernah mengalami keguguran. Itupon bila sy prgi klinik utk checkup 10weeks. Tp sedih bila doctor cakap kandungan x membesar n xde heart beat. Lgpon sy xde symptom yg ketara. So mcmmne nk taw jika perkara tu berulang lg? Saya cuma loya dah kerap pening kepala. Now 7weeks. Jdi fobia nk buat check up nti. Tringt yg dlu. #mommyparanoid

Adakah saya masih pregnant?
13 Các câu trả lời

Hi sis, sorry for yr loss. Sy pun sama mcm sis tahun lepas. Ini dipanggil blighted ovum, sis boleh google dan memahami dgn lebih lanjut. Selepas beberapa bulan sy pregnant balik tetapi kali ni bila sy tau sy pregnant je sy ke hospital swasta dan dia memberi sy ubat aspirin (cair darah dos rendah) and by minggu ke 7 sy dah nampak heartbeat baby saya. So sy suggest sis ke Klinik dan memantau baby sis dan jangan lupa makan folic acid ya. Take care

sama. dulu gugur 8w. memang risau. buat masa ni boleh pikir sehabis positif. haritu dah scan 7w ade heartbeat. nx check up lagi 2w. harap Allah permudahkan dan semua baik2 saje. hari2 doa. saya pon xdek simptom. xdek muntah2. pening dan loya je. in sha Allah, kandungan awak kali ni lebih sihat, dpermudahkan urusan

Semoga urusan sis dipermudahkan . Jaga diri dan jaga kesihatan yaa . Takpe , makan je acid folic dulu . Untuk second ni dah boleh buat buku pink kot sebab ada sejarah keguguran kan . Tak pon sis scan kat klinik swasta je dulu utk kepastian . Semoga yg baik baik saje ☺️

4y trước

bergantung pada klinik puan. kalau utk early scan dalam rm50 dah boleh dapat. puan boleh cuba cari di fb

Sama. Kandungan pertama sy janin tiba2 tiada heartbeat tanpa pendarahan. Ni kandungan ke 2 sy dah nak masuk 12 weeks. Belum scan. Minggu dpn nak scan d klinik. Takut btl. Trauma. Mudah-mudahan dipermudahkan.

sis 99% sama dgn situasi saya. kandungan yg first pun takde heartbeat, kehilangan waktu 10weeks.. skrg sy pregnant juga 7weeks. rasa takut nak prgi klinik..

4y trước

aminn

insyaAllah ada rzeki tu. saya dlu pun gugur masa 8 weeks.. tpi skrang tgah preggy dh 32 weeks dh.. byakkn rest n jaga pemakanan

rupe nye ramai senaseb. semoga Allah beri kte rezeki kali ini. insyaallah. jge dri ibu2 semua

InsyaAllah ada rezeki puan. semoga kandungan sihat dan selamat.

semoga Allah SWT permudahkan semua urusan awk Aamiin

Semoga Allah permudahkan segala urusan sis