8weeks

Hai mommies, nk tanya ..klau pregnant boleh ke minum teh o panas? . . sbb skg saya tak boleh minum susu, milo ,nescafe mcm tu.. mesti mual dan muntah..

21 Các câu trả lời

teh / kopi,x kisah bergula / bersusu,semuanya tu kafein sayang ..sifat kafein ni akn tarek semua nutrien yg kite mkn utk 24jam!so sgt rugi klu kite mkn ubat la,buah la,sayur la sepanjang hari tp minum kafein..sy dpt ilmu ni dr dietitian,so mmg sy elak drpd semua tu..tp aritu ade teringin sgt neskafe ais,so minum 2,3 teguk jela..

Sepanjang sy pregnant sy minum teh ais. Teh O panas pun ada juga. Kalau setakat segelas dua sehari tu untuk sy dia tak kacau bacaan Hb dan gula. Kena pandai laa jangan buat manis sangat. Nasi pun sy tak makan banyak. Hanya sesenduk je.

Seeloknya di elakkan. Favourite saya, teh tarik / teh susu. Masa pregnant 1st dan 2nd trimester memang tak minum. 3rd trimester tu ada mengelat sikit ✌🏻. Minum juga sebab dah teringin sangat 🤭

Sy milo nescafe xblh minum... jd sakit kpla ha... beu start minum teh o ney.. sblm pregnant zblh minum teh pn.. sbb angin... ney bru cbe2... 😊😊😊skng da 8week 2day

Tea o tu minuman yg comman sama mcm milo nes jugak..tak kan tak boleh minum mcm tak logic klu kata tak boleh minum..awak punya soalan🤣..try lah minum kot serasi dgn tekak awak

4y trước

mmg sma..tpi teh o xpakai susu..nescafe sya mksudkn mcm 3in1 la. milo smua ada susu..tekak xblh terima🤭🤭🤭

Tea o x elok... Minum lah jus buah segar, bnyk khasiat.... Sy pun baru 9week...berat sblom pregnant 49kg..skrg timbang 51 dah....

Try jela..sy seblm preg gila sgt minum teh..tp lepas preg teh pon xleh mnum..skg sy pksa je mnum susu ke milo ke ..

Actually nescafe tdk d saran kn sebab tggi kafen. Teh.. bole tp kurngkan gula dan mgkn segelas 1 hri

Saya dari awal pregnant minum air teh o segelas tiap hari. Tapi cover balik dengan air suam

Boleh jer..xsalah pon nk minum..tapi kalu boleh elakkan sbb teh pon berkafein jugak..