Induced Labour...

Hai Mommies.. nak tnya, spa ada pngalaman kena induce?.. nervous pla 1st preggy trus plan nk kena induce sbb GDM.. share² lh sikit pngalaman, spaya sa lebih ready.. ☺️☺️☺️☺️☺️

29 Các câu trả lời

I sepatutnya induced as in masuk ubat. Tapi tak jadi sebab jalan dah bukak. Cuma saya kena seluk untuk bukak jalan. Banyak banyak doa ya. Supaya jalan bukak. Banyakkan zikir nabi yunus tu. in shaa Allah dipermudahkan urusan.

saya gdm on diet control. Serah diri 40w. 40w1 bersalin. Saya induce dalam labour room. Doc da pecah ketuban masa 4 cm dan anak da berak dlm perut. Saya mintak epidural sebab tak tahan sakit sangat. Dlm 4 jam contraction. Saya bersalin baby berat 3.25 kg.

5y trước

Syukur bjln lncar sis bsalin.. Thanks sharing..☺️☺️☺️☺️☺️

Saya IOL (induce dlm labour room) anak first (gdm overdue) sbb dh buka 3cm before induce..ok je induce siap boleh tido..mayb sbb ms tu saya dah amik ubat tahan sakit n gas..so mcm lali2 gtu..kalau induce dlm wad yg 3x masuk ubat tu..saya tak pernah lagi

5y trước

Thanks sharing..☺️☺️☺️☺️☺️

2 hari dlm wad, contraction setiap 10 mnt tapi xde bukaan..hari ke 3 baru pecah air ketuban, tapi bukaan 1cm.. dalam labour room kena induce..10 jam baru bersalin. Tuhan je yg tahu sakitnya waktu induce..

Msa anak 1st kne induce ubat 2kli kt bawah...anak 2nd smggu yg lepas kena insert balon 24jam..jln buka 2cm je..doc pecahkan air ketuban dan bg ubat drip pulak..so tggu 8jam just buka 3cm je..so kena czer trus😁

ikut experience sya induce ni mcm ikut body ada yg rasa btl sakit dia ada yg ndk rasa.. sya ari tu rasa tapi sngt sikit dlm 10minit to 15minit lepas tu hilang berjam jam.. then dtng lg..

Sy masa anak yg sulung kena induce.. sebb baby kurang gerak.. sy kena induce cara masukkan ubt ke bawah.. sebyk 2x.. dia punya sakit tu x boleh nk kata.. bergegar katil2 tahan sakit dia..

Saya double induce , sakit dia sampai trauma , skrg ank 1st da 4 thun , ter preggy pulak 😂,1st induce slow progress 4cm ke 6cm dkt 4jam , 2nd induce sakit dia smpai pengsan.

sy 2x induce dlm ,bka 3cm ja ,msuk LR induce drip pulak ,xtau la kuat cmna sy bole t'tidur ,sbb rsa sakit biasa2 ja ,d'sbb kn doc dah pecah ketuban so kna czer 😂

Sy ank ke3 kne induce sbb air ketuban da leaking tp jln bkak 3cm je..pkol 8pg msuk labour room, pkol 8.30 drip induce..pkol 10 da kluar bby girl 2.45kg 😂