Susu formula

Hai mommies, nak tnya mcm mna kita nak tau baby sesuai x dgn susu fm sbb saya perhati dia sllu kentut2 dan buang angin.. kadang2 perut dia bbunyi2... tp kalau nak detect hidung dia gatal saya xpastilah sbb xtau cara mcm mna hidung dia tu gatal or x? anak 1st...

2 Các câu trả lời

kentut buang angin tu bagus lah sbb takde lah badan dia byk angin ssampai kembung perut. kalau tak sesuai, baby mungkin ada naik ruam alergi sampai kat muka, muntah muntah tiap kali minum susu tu and berak pun kene tgk. kalau baby boleh berak mcm biasa, aktif mcm biasa so ok lah tu

klu najis dia keras atau muntah2 tu tanda nya susu xsesuai.