sakit tulanh

Hai mommies. Nak tanya sy pregnant baru 12w. Perut pun tak nampak langsung lagi, anak first. Normal ke klau kdg2 rasa tulang mcm cracking, sakit sgt. Bukan lenguh tp sakit. Kdg2 tulang pinggul sakit, rasa mcm tak boleh berdiri dgn letak beban pd belah kiri atau knan contohnya. Kdg2 tulang blakang. Tahu normal utk ibu mengandung tp sy bru 12w, adakah juga masih normal? Ada yg mcm sy?

5 Các câu trả lời

Sama macam saya rasa pada awal kehamilan..dr kata kadang2 mmg ade yg rasa macam tu.tanya kawan pon dia rasa juga..mula2 risau juga.nak bangun punya seksa.kaki belah kiri tak dapat berpijak.lama2 hilang sakit tu..sekarang dah 8 bln..👌

sy pun mcm ni sis..17weeks perut tak nmpk jugak..and sakit pinggul tu semua sbb calsium sis..kita tengah menampung berat baby..elok minum susu ya

5y trước

Aduhaii liatnya nak minum susuuu 😅😅

Mnum susu sis sy hari tu pun mcm tu jga,kena² lg morning sikness x suka susu tapi now ok dah boleh mnum anmum..

Calcium dalam badan kena cukup ya. Kalau tak suka susu, boleh consume pil kalsium.

5y trước

Pil calcium apa ye yg bagus? Sis consume apa?

Normal utk sesetgh ibu...ada angkat benda berat atau salah tido kot?