Sakit sekitar tulang coccyx selepas bersalin

Hai ibu2. Ada yg macam sy tak lepas bersalin sakit dekat hujung tulang punggung (coccyx). Tapi klau dicari ditekan2 area sakit tu sbenarnya bukan dekat tulang. Tp lebih kepada bahagian isi/urat. Kdg2 masa nak duduk/bangun terasa mcm ada ketulan angin zrup zrup gitu. Mcm mana eh nk hilangkan? Haritu lega skejap lepas sy letak tungku suam. Skrg sakit balik

1 Trả lời

sy ank dah setaun 7 bln Masih terasa sakit..tungku ngn mengurut kurang Dr slpas bersalin..LPs bersalin sy xleh nk baring duduk bngn..Allah xtau nk ckp..kuar air Mata.doc ngn tukang urut ckp bkn tulang..dah cek tulang ujung ok..tp kdg bnyi ketuk2 bile bergerak.

2y trước

yaa dia pny sakit tu smpaikan xterasa sakit luka jahit sbb sakit coccyx tu cover. nk bgun pon husband trpaksa angkat konon nk kurangkn pressure lah apa lah. tp hmm sakit serupa tu jgk. tp skrg sy pntang dh 34 hari dh kurang la jgk sakit tu cuma masih terasa sikit2 lg