Boleh pakai panty liner x masa mengandung?

Hai mommies.. nak tanya saya week 23 now. Boleh ke pakai pantyliner masa mengandung? Any suggestions

16 Các câu trả lời

Waktu sy mengandung anak 1st dulu doc n nurse hospital (melaka) sarankn pakai pad jenis slim atau maxi. Sy dtg hospital sbb bloody show, sy bawa skli pantyliner yg ada bloody show dlm plastic (32 weeks), tp doc xdpt nk pastikn brp byk darah keluar sbb waktu dtg hosp pun sy pakai fresh pantyliner lg, n ada darah jg Kena pantau tahan hosp dlm 3 hari (bukaan 2cm). Pastu dibenarkn discharge hosp doc kata mgkn sbb dkt rumah byk urus kerja rumah n angkat berat/penat. Sbb spnjg dkt hosp x ada bloody show lgsg Xsmpai 24h lepas discaj hospital, sy bloody show semula tp darah lg banyak. (waktu ni 32 w 6d). Tp sbb waktu ditahan dkt hosp nurse n doc sarankan pakai slim atau maxi pad & bkn pantyliner, so sy mmg pakai pad la. Pad tu sy balut dlm plastik (doc n nurse akan tya nak tgk, diorg nak assess bloody show @ discaj kita), then sy pakai pad baru. Di hospital bukaan sy 4cm waktu tu dtg hospital pukul 12 tgh mlm lps suami sy balik dari lepak dgn kwn2 dia. Subuh esoknya sy bersalin (anak sulung skg 6yo alhamdulillah). Jd waktu 2nd preggy sy pakai slim pad @ maxi pad shj. Sy x pakai pantyliner. Tp alhamdulillah 2nd preggy cukup bulan. Skg 3rd preggy pun sy pakai pad shj, sy x pakai pantyliner. Tp mgkn lain hospital, lain kot. Cuma ni pengalaman saya dan yg doc pesan dkt sy lah. Pnjg sgt crta meleret 😅 Hrp membantu.

boleh je..sbb saya pn tgh preg ni byk keputihan kluar...sehari ja 2-3 kli tukar seluar dalam😅..lw nk kluar saya lbh pilih pkai pantyliner sbb tkut da kesan basah di seluar 😂 yg penting jaga kebersihan & jgn pkai lama2 sgt pantyliner tu tkut nt da jangkitan kuman plk😊

boleh dan elok pakai untuk pantau perubahan keputihan. guna yg unscented pantiliner ye.

boleh tapi kene tukar setiap dua jam sekali. Dr sarankan kerap tukar takut ada jangkitan.

boleh. bagus sgt2 untuk monitor keputihan atau apa2 tanda

boleh tp kene kerap tukar..utk jaga kebersihan miss v

boleh sis.masa pregnant saya pun pakai pantyliner

boleh tapi kena kerap tukar 👍🏻

Bagus la pakai. Utk kebersihan

blh je..lg blh jge kebersihan

3y trước

ok thank you ya