MENGANDUNG ANAK LUAR NIKAH

hai mommies , nak tanya pasal mengandung anak luar nikah . kalau kandungan dah masuk 6/7 bulan then dah buat buku pink dekat swasta tapi nak bersalin di hospital kerajaan boleh ke ? kalau bersalin di hospital kerajaan untuk uruskan semua hal di hospital termasuk baby adakah perlu waris keluarga ? sebab family tak tahu lagi belum bersedia nak bagitahu , tapi pasangan nak bertanggungjawab cuma kami belum bernikah lagi . nak mintak penjelasan .

2 Các câu trả lời

boleh dan ye. still perlu kan mak atau ayah awk utk discharge kan. nasihat sye bagitau lah skng, sebelum org lain yg tolong bagitau kan. jgn belakang kan family nak2 lagi hal mcm nii. sampai bila nak rahsia kan. kite ni nak bersalin ibarat nyawa dkt hujung tanduk. atleast sempat jugak nak mintak maaf dkt mak ayah masa sebelum bersalin. one more masa dkt labour room atau ward nanti hanya ibu/waris je yg dibenarkan masuk. pasangan awk kalau belum nikah x dibenarkan masuk.

1y trước

Takde awak. Mmg 2 tu je

Boleh bersalin di hospital kerajaan. Tapi perlukan parent / waris sahaja untuk uruskan urusan discaj dan sebagainya. Cuba mommy call parent dan jujur... Kalau jumpa depan² mungkin tak berani... Cuba call dan ceritakan hal sebenar. Sebelum tu minta maaf dan ampun siap²... Semoga mommy kuat.