Lendir darah

Hai mommies. Nak minta pendapat. Pagi tadi pukul 4.30 pagi saya ada keluar lendir coklat + darah. Sekarang pun ada keluar lagi sikit sikit. Sakit tak ada lagi. Baby pun gerak aktif je. Agak2 perlu terus ke hospital atau nak tunggu ada rasa sakit? Sebab masa 37 weeks pernah warded dua hari tapi bukaan baru 1cm. Sekarang dah 39w 5d. Siapa ada pengalaman ye? Kalau dah keluar lendir darah ni tanpa rasa sakit bukaan dah besar ke?

23 Các câu trả lời

pegi je sis sbb sy pn mcm tu hritu , mmg takde sakit sgtt .. tp pegi spital jalan beranak dh bukk 4cm , xlama pastu air ketuban pecah dh 7cm & sejam tu dh full jalan beranak .. terus beranak time tu juga , 😂 xjangkaa , tapi sy time tu bru 35weeks , jd xmustahil ap2 yg berlaku .. terus je spital ye 😁

4y trước

ye sis .. bby pramatangg .. 😊 tp berat dia berat bby normal , 2.9kg 😊 byk kelbihan dia , slh stunye lg kelua xperlukan oksigen sbb dia bole bernafas sndiri kt luar dh 🤗

ya betul. pergi je ke hospital. biar dr monitor baby dlm perut. kalau xde bukaan nnti dr suruh balik je. sy pn mse nak bersalin nak teran tu, bacaan jantung baby dh drop.n yes, bersalin sbb strong cntrction. makin kuat sakit, makin besar bukaan.

4y trước

tq sis. saya dah pergi dah. bukaan baru 2cm. doc suruh balik dulu. buat ctg baby takde contraction. macam macam exercise dah buat. kaki ni nak tercabut dah sakit sangat

kalau lendir + darah dah keluar sis pergi je hosp, itu salah satu tanda nak bersalin walaupun sakit tak ada lagi ... sebab nurse pernah bagitahu saya kalau salah satu tanda dah ada terus ke hosp, jangan bahaya kan nyawa sis dgn baby :)

3y trước

saya bersalin tepat 40w sis. tu pun sebab contraction 5 minit sekali dah mai. masa keluar lendir tu memang kerap saya buat exercise.

xlame lg bsalinla tue.. sy dulu lendir darah jgk.. xbyk.. tp lame nk tgu bukaan.. tp dsbbkn overdue, sy kne tahan wad.. bykkn buat senaman squat/ jln itik spy cepatkn bukaan & xsakit contraction yg lame.. semoge dpmudahkn semua urusan!

4y trước

tq sis. badan dah sakit sakit dah. tidur pun tak lena. kadang menangis tengah malam sebab mengantuk sangat tapi boleh duduk je. kalau baring sakit segala tulang temulang

pergi je sis..hari tu awl pagi sy pun keluar darah..baby masih gerak2 aktif..pergi hosp bukaan baru 1cm tp baby dah lemah..hari tu jugak lah bersalin..semoga urusan sis dipermudahkan..amin

4y trước

tq sis. aamiin

pergi ja sis.. saya 39w kluar lendir n drah.. pergi hospital cek dh 1 cm.. doktor trus suruh warded.. mse tu xde pun contraction.. tp lpas brape ary warded.. bersalin trus

4y trước

tq sis

semoga di permudahkan ye semua..doakan saya juga supaya cepat beranak..hari ni dah 39w1d tpi blm ada tnda lgi..bby blik2 mengeras tpi kejap2 je..

4y trước

in shaa Allah semoga kita semua dipermudahkan bersalin. aamiin. saya esok dah due date. esok kalau tak beranak jugak dapat tarikh serah diri. tanda lendir darah dah ada. bukaan dah 2cm tapi contraction manja manja sangat lagi. sehari dua tiga kali je tapi manja manja je.

sy pun hritu keluar lendir n darah sikit, tapi tak rasa sakit pun. tapi esoknya bersalin dah. ni anak 2nd, keluar tanda dulu baru contraction.

4y trước

Oo camtu ehh.. Baik2 terima kasih sis

pergi je sis.. tak semestinya tggu sakit bru ke hospital.. nanti kat sana doc akan check.. semoga dipermudahkan semua urusan sis bersalin..

4y trước

tq sis inshaaAllah aamiin

Kalau dah keluar lendir + darah atau coklat2 terus je gi hospital. Sebab kalau biar byk hari baby boleh lemas. Ini nurse yg bagitau sy.

4y trước

semoga semuanya Selamat yer