Baju Baby di Hospital

Hai Mommies, kalau bersalin hospital kerajaan. Untuk baju baby boleh bawa apa apa jenis baju mcm bodysuit/sleepsuit ke? Atau nurse minta kita bawa baju & seluar asing? Nurse ada preference tak? Thank you#bantusharing #firstmom #ingintahu

8 Các câu trả lời

xkisah awak. bawak baju baby yg bersesuaian. mcm sy masa 1st baby bersalin xdn tengok baby. baby direct kena bawak nicu sbb nafas laju dn baby tertelan najis sikit. jadi baby pakai baju hospital selama 3hari. sy sendiri pon pakai baju hospital masa dok ward asing dgn baby. lepas dpt duduk sekali dgn baby baru baby pakai baju sy bwk dn sy paki baju sendiri. utk 2nd baby, masa mula2 sebelom masok labour room tu nurse ada minta baju baby kita prepare. tp last2 xguna pon. masa msok ward baby pakai baju hospital. masa dok sekali dgn baby hari kedua pon baby pakai baju hospital. petang nak balik tu ja baby pakai bju kita bawak. kalau baby kena tahan ward selalu yg kita kena sedia wet tissue dgn pampers. baju baby pakai yg hospital punya ja. melainkan lepas bersalin awak boleh balik then baby pakai bju kita bawak

12mo trước

sama2 awak. semoga dipermudahkan urusan☺️. spare je dlm 2@3pasang baju baby. including baju nak keluar. sbb kita xtau keadaan selepas kita bersalin mcm mana❤️

baju yg senang pakaikan tanpa perlu angkat letak baby banyak2 kali, seluar plk yg senang kalau nak tengok tag gelang kat kaki baby, nak cek ke apa senang selak

baju berbutang utk labour room. kat wad nanti boleh la tukar baju ikut suka. macam saya baby kecik pakai baju je pastu bedung

Bawak je baju yg sis nak. Mcm saya bawak romper & sleepsuit. Nanti after gave birth dh masuk ward sis boleh tukar baju baby.

biasanya nurse suruh pakai baju biasa je yg berbutang. sleepsuit susah. so better baju berbutang dan rompers sahaja

Bawak Baju Berbutang sis,senang nurse nak pkaikan.

bawak baju berbutang lg senang

Better sleepsuit, pampers