tanda lendir darah

Hai mommies. Hari ni sy 37w. Pagi tadi contraction 5-8mins skali. Pergi hosp, bukaan baru 1cm.. doc bagi balik dan skrg dh keluar tanda darah lendir jernih.. sy nak tanya, darah ni akan kluar kerap/berterusan atau skali je?

13 Các câu trả lời

Sy dri jam 8 am tu skit2 dah..tpi smpat lagi pgi klinik..masa tu suami blik2 ckp yg sy akan brsalin hrinie..tpi xde tnda..sakit mkin up..tpi msih bleh tahan..ingtkan contraction palsu..sbab 5 hri sblum tu sy msuk hsptal..tndangan baby kurang..cek bukaan dah 3 cm..trus kena sruh balik..so malam tu sy tahan2 sakit ..mmang masa tu lendir byk kluar..start jam 12 tngh malam tu..kluar darah cmpur lndir..tpi sy xbrapa ksah..sbab sy fkir akan brlanjutan smpai due sy..sakit mkin kuat..skit yg btul2 sakit..jam 3 pagi tu trus pgi hsptal..cek bukaan masih sma..3 cm..trpksa tahan contraction yg pling kuat tu dri jam 3 smpai jam 6..peneman masa tu mmang zikir je..smpai balik2 trtriak..nak mnta czer la semua..sbab xtahan sngt dah..nurse ckp jgn tran ..sbab bkaan masih 8 cm..tpi sy dah xthan..sy teran2..smpai la bkaan 10 cm tu..jam 6:47 am kluarlah baby girl..tu pun hmpir nak give up..sbab xde tenaga..perut ksong..dan tekak dah kring sngt..btul2 masih traumaaa dan ngilu bila ingt balik..😫😫😫

5y trước

😭😭 yeke sis. Sy 1cm dr hari isnin. Smlm bjalan dlm hosp, ingat bukaan dh ada progress, tp tak jugak. Hari ni tetap 1cm.

Saya pun 2-3 hari jugak turun lendir putih then baru ada darah sikit. Hari ni contraction 20 min sekali then ke hosp pukul 10 mlm doktor check bukaan baru 1cm. Saya balik rumah dlm pukul 12 macam tu. Start pukul 2 pg contraction makin kuat. 3 pagi leaking ketuban. Doktor check bukaan 2cm and now warded. Kalau baby tak keluar hari ni, esok saya kena induce huhu sbb ketuban dah kurang. Doakan saya ya

5y trước

Alhamdulillah sy dah selamat lahirkan baby girl hehe

Mcm sy dulu ank 1st, lpas doc buat ve sbb ada mild contraction, kluar darah+lendir. Bukaan 1cm. Doc bg kluar wad dulu. 4,5 hari lpas tu admit lg sbb baby kurang gerak. Bukaan baru 2cm. Hari ketiga kat hospital, mlm tu sy pcah ketuban. Esok ptg bersalin. Semoga dipermudahkan urusan sis. Kalau mampu buat ketuk ketampi.kalau x mampu, jalan ja byk2. Xlama lg dpt jumpa baby..😉

5y trước

Ada contraction x sis?mayb sis pon jd mcm sy kot. sy dulu mild contraction. Ada tp xkuat..tu yg xbukak byk. Banyak2kan sembang dgn baby. Sy masa tu asben nak habis cuti da. Soh dia pjuk bby keluar...kalau x, abahnya kena masuk keja. Malam tu tdo sedar2 pkul 12.30 mcm tu ketuban pecah. Esok tu jumpa bby. Semoga dipermudahkan urusan awak. Banyakkan berjalan selagi mampu 🙂

Pengalaman yg dlu,mlm dh ad contraction, tp buat tk taw je. Subuh kua lendir+darah tu, trus bgtaw mama, cepat2 g spital skli dh 4cm Masuk lr kol 2 ptg bersalin, mama sy cpt panic sbb suami kje jauh kn masa tu.. Moga dipermudahkan urusan sis.. Pg spital ye sis

5y trước

Ada. 6-7mins. Sakit tp mgkin tak cukup kuat utk bg bukaan cepat 😭

Mcm saya...pagi lepas subuh 21.12 tu saya nak buang air kecil..then keluar darah sikit..mcm spotting la..then lepastu ade contraction kuat berlaku...terus ke hospital..cek2 bukaan dah 4-5cm..terus masuk labour room..tghari saya bersalin...

5y trước

Sy baru je balik sis.. sebab bukaan takde progress 1cm dari isnin.. dan doc ckp kepala bby masih jauh nk capai dgn jari bila VE..

Kalau sy haritu contraction 3mnit skali kul 3pg pastu subuh pecah ketuban. Tak lama tu kuar darah makin lama makin banyak. Terlalu banyak. Kul 11.32pg bersalin.

5y trước

Aah mcm tumpah darah tp waktu sy bersalin tu mmg tumpah darah. Melimpah sampai ke lantai

Ikut org kot sis. Mcm i, lpas keluar lendir brcmpur darah tu, dlm pkul 9 pagi, pkul 4 ptg dh slmat brsalin. Tu tanda jugak tu selain air ketuban pecah etc.

5y trước

Cepatnya. Tu la ank 1st dlu pun agak cepat. Anak 2nd ni lambat pulak. Dr smlm masih 1cm 😭 lendir darah masih kluar smpai skrg

Sy pun 37w dah.. Tiba2 rasa mcm air keluar.. Xtau la air ketuban ke air kencing.. Tak rasa sakit pun huhu

5y trước

Kalau ketuban dlm 24hours kne bersalin. Pegi la hosp mne tau betul air dh kurang

tanda dah tu sis....sentiasa hati2 k..x lama lg dpt peluk baby la tu...bestnyerr😍😍😍😍

5y trước

Baby first kerr?😊😊😊

Sye bsalin 11/9 mcm tu jgk tndanye 3hri lpa tu bru bsalin😅3hri nahan cntraction😫

5y trước

Yeke. Ni pun sy duk jalan je dlm hosp ni nak bagi cepat bukaan 😭