MASALAH FULLY BREASTFEED

Hai mommies ! Boleh tak bantu saya macam mana nak banyakkan dan pekatkan susu badan ? Sekarang saya campur df + fm. Kalau boleh nak fully bf. Pump 30 minit hanya dapat 2oz je. Saya jadi down sangat2. Anak pertama pun campur. Anak kedua ni dah nak masuk 2 bulan. Kalau boleh nal fully bf ? Bantu saya mommies macam mana nak banyakkan susu badan ?

26 Các câu trả lời

Try minum horlicks yg ori tu.. Nntj tek rase bengkak penuh susu.. Hehe.. Sawi mkn ari2.. Nnti susu byk.. Saya skali pam dpt 5onz dlm 15 minit utk sebelah hehe

Sebelum ni saya minum nestum 3 in 1 .. Minum time suam2 panas tu .. Bila minum trasa panas kt dada 😊 alhamdulillah sekali pump dpt 10oz ..

Sy mkn makjun..kurma dhuha dri bonda rozita..mmg smpaii bngkak susu sy pde mula2 mkn..dsbbkn ank kuat nyusu..xdann nk bngkak dh☺️

Makan kurma 7 biji bykkan minum air think positive ok longan pun org kata boleh bykkan susu lobak putih n try survey milk booster

Try jgn mkn kobis, kalau ada mkn la..sy tgok ebabypedia yg lisa dgn yusri tu ada kongsikan mknan ape yg keringnya susu badan

Sy minum nestum yg ada oat tu je.. alhamdulillah..susu ckup . Baby pun yg tak meragam x cukup susu.

Smua ak saya fully bf.. Cma minum susu anmum ori cmpur milo.. Ntuk bnykkan susu bdn...

Saya avoid caffeine, minum horlicks + banyakkan makan ikan segar + sayur sawi

Minum horlicks,air suam,makan sayur sawi,bayam,buah kurma,minum susu

Pam setiap 3jam sekali lama2 susu akn byk sendri