Pipi bayi melepuh

Hai mommies.. anak saya 4 bulan dan dah 3 minggu pipi bawah mulut ni merah n kering.. bahagian lain semua ok je.. sebelum ni pipi pernah kena ruam tapi sapu cetaphil terus ok.. tapi kalini naik ruam macam ni sampai berair.. nak pergi doktor tapi nak tau jugak anak2 mommies pernah kena macam ni ke?

152 Các câu trả lời

anak sy pun ade jugak..belakang badan ngan perut pun banyak..bagitau doktor kat kk..dia cakap fungus..dia bagi ubat steroid..sy sapu part yg teruk je..tu pun 2hr je..lepas jumpa doktor pakar..doktor cakap ekzema...terus tukar ubat..sekarang dah makin oke...area mulut sy sapu lotion 👇ni..lepas a few minit baru sapu vaseline...