Pipi bayi melepuh

Hai mommies.. anak saya 4 bulan dan dah 3 minggu pipi bawah mulut ni merah n kering.. bahagian lain semua ok je.. sebelum ni pipi pernah kena ruam tapi sapu cetaphil terus ok.. tapi kalini naik ruam macam ni sampai berair.. nak pergi doktor tapi nak tau jugak anak2 mommies pernah kena macam ni ke?

152 Các câu trả lời

sama. sy pn baby 4 bulan ruam naik jugk. pg klinik doctr bg ubat sapu cream sja. tp mak mertua suggest letak minyak baby jenama HPA. mmg terbaik. cepat kering. sb minyak bayi HPA x berangin. lbih kurg minyak gamat. alhmdulillah kering.

sis cuba bawa jumpa doktor , nanti dia akan bagi ubat yg sesuai , baby saya pun mcm tu juga , saya try cream mcm2 hilang sekejap , then timbul balik , jadi saya bawa jumpa doktor , dia bg ubat krim untuk sapu kat tempat yg terjejas

Pengalaman anak sendiri , merah2 berair sampai ada bau hanyir . Saya refer doktor pakar dia bagi ubat sapu , ubat makan , lotion cetaphil ad derma . Alhamdullilah 2 days semua dh kering now alhamdullilah dh tak naik merah lagi

2y trước

Ubat makan tu ubat apa yer?

pernah anak saya kena dari umur 2bulam setengah . skrg dia dh 4bulan . masa umur dia 3bulan 27hari baru saya jumpa cream yh sesuai utk kulit macam tu . cuba la and buat sementara waktu jgn gunakan bedak pada baby

anak sy pun kene..tp di pipi...merah dan kering...waktu checkup doktor suggest jenama ceradan...sesuai utk bby....yg ezema pun bole pkai. sy try mmg betul elok da sembuh....tp better tnye doktor dulula...sbb skin x same

risau ekzema jugak tu.. better g klinik la lebih details puan. tukar sabun yg sesuai dgn bby ke. sebamed pon ok. anak sy pakai sebamed masa dia kena ekzema alhamdulillah serasi dgn dia. skg licin dha kulit anak sy..

2y trước

sabun sebamed yg jenis buku atau cecair ye ? anak sy 4 bulan jugakk baru kne eczema , dlu newborn pakai sebamed jenis buku okey now pakai yg cecair jadi ruam , try balik pakai yg buku tpy mcm tak nmpk beza

Saya pun kena merah² mcm tu..sensitif..mngkin kena ruam susu..Saya letak Tepung kanji..mmg dia jd nampak bengkak sikit tapi lepas merah² tu jd lingkaran dia akan licin balik ...kdg Sy bg pakai calamine lotion

mommy... ank sy pnah kne msa newborn.. sy guna krim youbaby🥰 tiap mlm msa dy tdo tu sapu nipis.. siang jgn sapu sbb nk bg kulit dy rest sbb cuaca pnas siang ari.. smpai skrg ank 4bulan msih pkai youbaby..

Sy pakaikan ointment bepanthen shj utk baby 4 bulan sy, cepat sungguh baek. Tapi, awasi jangan sampai jarinya terkena pd ointment itu & masukkan ke mulutnye. Sy beli di farmasi biase shj, berharga dalam rm12

Anak³ asuhan saya pernah kena mcmni.. Mama dorg beli mcm² krim pn tak jalan.. Last² saya sapu muka, leher & seluruh badan anak³ asuhan saya dgn Lotion Pureen.. Alhamdulillah hilang tanda yg mcm kurap tu