Pipi bayi melepuh

Hai mommies.. anak saya 4 bulan dan dah 3 minggu pipi bawah mulut ni merah n kering.. bahagian lain semua ok je.. sebelum ni pipi pernah kena ruam tapi sapu cetaphil terus ok.. tapi kalini naik ruam macam ni sampai berair.. nak pergi doktor tapi nak tau jugak anak2 mommies pernah kena macam ni ke?

152 Các câu trả lời

Hai semua tumpang tanya bby sy 4bulan klo kna ggit nyamuk akn tgal bekas parut 🥲 ada apa suggestion x letak apa? Ksian dia dah berparut2 mmg jga xbg nyamuk ggit tp kdg bnda xnmpk tgk2 dh kna 😭 bantu sy 🥲

11mo trước

pakai minyak ni awak..tahan dari gigit nyamuk 8 jam..berkesan utk ank sy

Anak saya rashes merah2 kat bahagian pipi. Saya dah try 3 jenis ubat semua hilang kejap pastu ada balik. Pastu saya mandikan anak saya kat pantai rashes merah terus hilang. Tinggal kulit kering je sikit.

Bawak pegi klinik kulit puan. Anak saya, saya bawak pegi klinik bazillah di bangi. Dalam seminggu dah licin. Kos range rm200 tapi die ikut baby. Kawan saya , anak die smp dah luka2, die kena dlm 400

Hi mommies nak tanya, anak saya 4 bulan tapi kulit badan dia masih berbelak tak sekata, ada gelap ada cerah tp warna muka sekata je. Normal ke eh? Ada tak mommies yg sama mcm anak saya? Boleh share

cba guna ni cari d shopee..anak sya 4mggu kna ruam panas yg gatal..lpas tu tsalh lgi mnum susu fmula..ada tmpat ruam brair..ada org shorkn gna ni..sehari gna ja baik dh..tpi pstikan bli yg ori

Sama mcm ank sy dlu..tp g klinik jmpa doc..doc akn bg ubt yg wrna pink

7mo trước

ni ke sis

hai sis boleh try pakai cream mustela khas utk muka..baby sa pakai ni ok pula..tpi lepas sapu cream tu kan melecet sikit dgn cream so sa cover sikit dgn bedak carie junior..smoga bmanfaat..

Anak saya pun sama. Sudah try macam2.. Akhirnya aleovera gel sesuai.. Tp mesti pastikan lap air liur atau peluh bersih2. Baru letak. Guna untuk ruam diaper pun ok. Saya guna brand Safi

Anak sy 4bln 21 hari pun ada ruam mcm ni...sy selalu basahkan kain napkin dgn air suam paatu gosok lembut2 tempat ruam tu atau kerak2..kadng2 jd sbb masa die menyusu jd ruam susu..

Hi mommies 🥰 anak saya minum susu lactogen. baby dah masuk 4bulan lebih . saya tahu susu lactogen ni tggi zat besi, tapi dia punya najis tu smpai bila warna hijau ya ?🥺 #newmomhere

8mo trước

Anak saya pun najis hijau tukar susu S26 ke NAN Pro sama jugak najis hijau . Yang penting tak sembelit . Nak tukar susu kesian dekat baby takut perut dia tak serasi nanti muntah atau cirit birit . Jadi saya teruskan dengan NAN Pro .