Mommies ada tips untuk wanita mengandung yang bekerja ?

Hai mommies. Alhamdulillah, keputusan upt saya positif semula selepas setahun lebih keguguran. Boleh mommies yang bekerja share tips untuk kandungan membesar dengan sihat, kuat & sempurna ? Fyi, saya bekerja & stay di KL & fully utilize public transport & banyak turun naik tangga. Kalau ada tips, mohon share yea. Doakan saya jugak. #2ndpregnancy #1stbaby

2 Các câu trả lời

Ikotkan kalau pernah gugur, dktor akan suruh bedrest je smpai trimester ke 2. Tp sbb sis keje, kena lbh hati2 la. Jgn lasak2... Naik turun tgga pun kalau blh slow2 je. Kalau blh cpt2 bukak buku pink supaya sng dktor nk monitor. Bykkan mkn makanan yg blh kuatkan rahim & baby... Risau lak sy. Sbb sy pun mcm sis jgak.. Cuma sy berenti kerja lepas taw pregnant balik. Dktor siap pesan.. Jgn buat apa2 lgsg. Baring je dkt rumah.. Nk mkn, suruh suami tapau.

5y trước

Thank you. Saya tawakal je ni doa moga Allah lindungi baby dalam rahim. Saya dah buat appointment di kk, tapi dearg nak buka buku masa 10 week. Sekarang kalau betul betul tak larat, saya rest je. Tak paksa badan. Doakan saya yea :)

Untuk awal awal ni , bila nak berjalan tu jangan terlampau lasak . Awak sendiri akan tahu limit badan . So ikut lah , kalau berjalan tu ada rasa sakit , berhenti lah , kalau rasa lelah , berehat lah . Jangan paksa diri . Sentiasa set dalam fikiran yang awak kuat , badan kuat , baby kuat . Jangan banyak buat kerja yang bagi pressure pada perut

5y trước

Terima kasih untuk tips ni 🥰