Baby lambat menyulur ke depan

Hai mommies, ada yang dkt sini baby yang dah pandai meniarap pandai guling, pandai pusing tapi tak pandai menyulur ke depan.? #ingintahu #bantusharing

3 Các câu trả lời

sye pun da lpe umur bpe anak sye pndai mnyulur ke dpn.. tp memg btol bab mnyulur ke dpn tu palg lmbt pndai compare dgn yg lain.. dye pndai golek2 kiri kanan dlu, gostan ke blakg.. last bru ke dpn.. take time sikit kot mommy

maksudnya army crawl tu ke? ank sy meniarap masa 2bulan. sy tunggu jugak bila dia nk buat army crawl. alih2 masa 5bulan dh agkt bontot merangkak . dia skip army crawl 😆😆

Ada. Kenapa tu? Keep stimulate anak dengan latihan yang meransang dia. Contoh letak toys depan anak. Encourage anak untuk ambil.

4t trước

anak tak reti lg, dah la badan berat kepala berat. nk kena gerakkan tangan kaki serentak mcm mana.. uishh jgn la kata anak malas.. ajar je bkn dia pandai sdri kalau tk diberi peluang