BOOSTER VACCINE

Hai mommies. Ada tak sesiapa kt sini dah ambil booster dose ketika hamil? Nak tanya advice, patut ke saya ambil booster dose vaksin? Kandungan saya dah masuk 19 minggu. Tengok review orang lain semua mengerikan. #pleasehelp sebab ini first pregnancy saya

41 Các câu trả lời

Saya pun 26weeks pregnant tp dah complete 2 dose vaccine before pregnant lagi. My advise ikut naluri kita sendiri. Saya pun tak amik booster lagi, tunggu baby dah keluar nnt baru ambil. Sebab if anything happens dalam consent form vaccine tu dia dah bagitau awal2 diorang tak tanggung apa2 and kita buat atas persetujuan sendiri.

Saya dah ambil masa 19weeks pregnancy. Lepas tanya advice doctor. Doctor kata okay, since saya takde masalah apa2. Saya pun ambil je la, since faktor kerja saya kena travel dalam 2 minggu sekali. Byk jumpa org..Risk tak ambil lg tinggi.. Alhamdulillah okay, hari cucuk je mengantuk semacam. Esok okay mcm biasa. Saya cucuk semua pfizer.

Sy pn x amik lg.. Tragak2 nk amik.. Risau kot ada side effect.. 1st dpt appointment booster ms tu kurang dr 14 mggu.. Husband pn x setuju klu sy amik sbb tgh pregy.. Sy bkn anti vaksin, tp mgkin x sesuai kot utk keadaan skrg.. Tp tu la, risau jgk nnt ssh nk keja klu x amik booster.. Boss plak asyik bising je suruh amik booster.

sye dah 3kali reject utk booster... sbb betol² tak yakin... tnye klinik swasta dorg tak saran kan utk amik booster.. tpi kalo kk siap paksa² n suruh call klinik² yg boleh walkin booster... Sye tak risau kan diri sye tpi sye risau kan baby dlm kandungan niey dah laa nak dapat pon susah..

Saya 35 weeks & masa amik 3rd booster 33 weeks , doc advised better la Ambil Sebab Ibu hamil paling teruk gejala kalau terkena covid , Alhamdulillah Saya takde side effect, demam semua takde ..yang penting sebelum vaksin makan kenyang2 dulu , jangan stress & think positif ❤️

Depends pada badan maybe. Saya first and second dose masa tu belum mengandung lagi dapat sinovac. Tak ada apa apa simptom demam ke lenguh ke. Then masa 17 weeks mengandung saya ambil booster pfizer just lenguh je dua tiga hari macam tu then okay. Tak ada demam ke apa ke tak ada.

sy dah booster...tp time tu xtau sy pregnant...masih bru plak tu kalo nak diikutkan bru sminggu or 2mggu baru..tp time tu xtau...mse tau preggy pon dah 6weeks...so far alhamdullillah...xde ape2..mintak doa xde ape terjadi la...sbb ni 1st baby after 6years

Dah ambik masa 15w. Actual plan nak amik lps bersalin but my sil suggest utk saya ambik dan sil saya seorg nurse. Saya takut senanya nk ambik😅 tp saya tawakal je. Lg pon saya tak nak pikir byk sgt. Alhamdulillah setakat ni tkde side effect

sy dah 8 bln... 2x sy reject booster.. husband tk bagi sbb sy ngah pregnant bby boy.. anak3 yg lain semua girl.. mmg fmly & husband berkeras tk bagi.. plus sy pun tk confident.. pape jadi, diri sendiri tanggung.. kkm lepas tangan

Saya doc tak bagi ambik sbb kandungan baru 8 minggu. Dia tak galakkan utk awal2 ni. Doc kata tggu sebulan.. lepas tu baru boleh ambik n doc sendiri akan tlg buat arrangement utk ambik booster di hospital