Bertanya

hai momies² .. siapa ada pngalaman branak tpi blum kawin yaa?? sy ada kwan. dea bru branak d hsptal krjaan. tpi kebajikan tahan kwan sy ni. drng ckp klau ada surat kwin bru blh kluar. mmg mcm tu ka?? kwan sy pn x tau mw buat apa lg. mmg drng mw kwin jpn tpi bkn hari ni urus bsok dpt kn.. kwan sy bknny kaya mw bayar bill hspital.

12 Các câu trả lời

saya bersalin di hosp kerajaan , memang belum nikah tapi nurse kt situ tk ambek port pon sama ada dah nikah/ belum nikah , yg diorang nak just buku pink tu je. nasib saya memang ada buku pink. lepas bersalin mak saya sign surat dri hospital untuk bawa saya keluar. baby pon saya bawa balik . tapi prosedur nak keluar hosp bukan mudah , kene jumpa jabatan sosial n kene kaunseling dgn ustz dlu kt hospital then waris mesti ada masa nk keluo wad .

5y trước

ohh klau tu ntk muslim kn sis. yg ni kwan sy non muslim. dea ada buku. tpi tu laa.. kebajikan x sru kluar x tau npa

Sepatutnya sis kalau ibu bapa dh sign, boleh aje keluar. Tak boleh tahan2 dah. Sy checkup hospital swasta, doktor pakar ckp dah ada waris blh saje terus keluar. Sy pun blm kawin and bakal bersalin bln 10. Kalau jd mcmni pada sy, mengamuk aje la saya nanti. Diorg tkde hak sbb tu baby kita. Kita nak jaga.

5y trước

yaa sis. sma la kita bulan 10 jugak.. tu sy ckp klau kena dngan sy. sy mngamuk juga.. sbb tu hak kita.. kita yg byar bill.. nnti lama² d tahan mkin bnyk mw d byar.. bkn orng kaya

Kena ada waris sis .. dan pihak jkm akan berjumpa dengan tuan badan sendiri ..nak jaga atau tidak bayi tersebut ..dan jika semua setuju nak jaga tiada masalah ..tapi yang penting waris kena tahu ..jikalau waris tiada pastikan ada saudara mara ingin menjaga bayi tersebut

5y trước

ya sis. kluar sd tdi.. 5 hri dea kena tahan akhirny kluar juga hri ni

Hai sis... Xda pgalaman yg bgini tp menurut cerita dr kwn2 dlm group ni jg sbb ada yg btanya sblm ni...boleh aja beranak dhosp..tp masa pgurusan kluar wad tu dminta waris kpd yg bslin tu sign..mcm ibu/bapa.. Lbih kurg mcm tu la info yg sy dpt..

5y trước

tu laa.. sd sy ckp sma kwan sy tu.. baby dea mmg sd berak n kncing.. tpi kebajikan tetap tahan . harap² la dprmudahkn

Sy ada kawan jgk mcm ni. Tp die bersalin medical centre hospital bkn gov. Dierang tak ambik pot pun. Lps bersalin esok tu bayar da terus balik. Tak de kena apa2.

5y trước

tu laaa.. sy pn hairan

Sy pun ad kwn.. Blum bkhwin dan xda IC ... Boleh je dia kluar 😅 tpi tulaa perlu waris jugak kot..

5y trước

kwan sy ada ic.. mama pn ada ikut p hspital tpi tetap juga kna tahan

Klu mak ayah ada sign terus boleh kuar.. selagi xde mak ayah... payah nak kuar...

5y trước

ada sis. tpi tetap juga kna tahan kebajikan

Mcm kena ada ayah/ibu c pmpuan tu sis.. Spya dpt klr dri hospital..

5y trước

tu laa sy pn hairan knapa kebajikan mw tahan²

Mybe mcm2 isu kot dh skrg ni.. Tu jdi semakin rumit

5y trước

yaa tu laa.. sy pn hairan jga blh jdi mcm ni

Kene ada waris kot sis.

5y trước

👍