makan malam untuk bayi

Hai momies2 semua..nak ty..baby airie da 8 bulan..lately ni dia sll mcm lapar bile time mlm.. around 10-11 pm gtu..wlupun tgh hari dan ptg dia da mkn.so saya ad try bg mkn bubur ke dia tp xbyk la..dlm 2 @ 3 sudu besr .dia mkn...mcm lapar....adakah xbgus untuk baby..mohon siapa yg ariff bantu..sbb ni anak first sy..

1 Trả lời

Anak saya pun macam.tu dlu waktu umur2 8-10 bulan... boleh beri finger food mcm biskut baby atau roti ke... saya selalu bg 3 kali. Sarapan pkul 9pg tengah hari @ptg pkul 2ptg dan malam pkul 7-8mlm..so nti waktu pkul 9-10 mlm baby da kenyang tgal nak susukan die jee

4y trước

Owhh. Mekasih ye...anak sy,pgi dia xnk mkn .klo mkn pun satu atau dua suap je. Tgh hri mkn mcm biasa. Ptg mcm biasa...cuma klo ptg kdg plus mknn tmbhn .sperti buah atau biskut. ..tp tgh mlm. Jm 10 mmg dia nk mkn lg. Xkire la bg biskut ke roti ke..mmg nk bubur jugk 😊dia tiap kali mkn xbyk..tp kerap...so mmg sll kne standby bubur tuk dia