susah minum susu

hai momies smua nk tye ade ke baby yg sme mcm ank sy bru2 ni mnm susu byk buang sbb mcm tk slesa mcm ade tsmbt area hdg atau tekak tp just pmulaan je lpas tu cube2 bg lg bru dia mnm smpai hbes..bila cek klinik kata normal tp mslahnye sblom ni pon sme je ade bnyi2 tu tp mnum tkde mslah cume skg dia mcm mnolak mcm tk slesa smpai nges kdg nk susu tp tk bole msok pmulaan tu kne trik skjp2 btol tu spye tk tersedak sbb klau bg trus dia kluarkn blik susu dan trsedak..btaw anak sy bru 2bln lbih.so kalau ade yg sme mcm baby sy kire sy aggp normal dan tk plu risau..tq 😩

1 Trả lời

botol susu dan puting botol jenis anti colic ke? tengok jugak size puting, kalau boleh amik yang paling slow flow, untuk elak anak tersedak kalau fast flow.

7mo trước

mmg anti colic sis..mcm sy ckp sblom ni baby ok tp sejak2 ni jd mcm tu..da cek puting pon xde leaking bgnti puting pon sme..pting yg pkai ni slgi tk sdut susu tkn kluar..bila baby sedut susu tu dia dah telan pastu jd tersedak mcm nk kluar blik..kdg2 tk smpt telan dia dah klurkn..pening sy ni😅