Gusi berdarah

Hai momies semua. Baby saya 1y4m.Sekarang fasa anak saya gigi geraham dia nak tumbuh. Dah 2/3 hari bengkak bahagian situ kiri kanan. Tapi semalam dah nampak warna putih means gigi. Pastu semalam saya kesian tengok dia asyik korek2 ngn jari dia sbb tak selesa la tu. Saya pun pergi bagi dalam teether dia ais. Jadi dia suka gigit kuat2 sampai terkejut saya nampak darah. Tapi dia tak nangis pun,lagi nak gigit ada la. Tapi saya tak bagi dah. Saya tengok gusi dia sebelah tu jadi kesan darah mcm koyak tu. Tak la besar cuma nampak la garisan merah bekas darah. Bahaya ke tak ye? Sakit tak kalau dia makan apa2? Sofar ada bagi dia makan dia ok tak nangis. Darah pun time tu je keluar pastu tak keluar dah. Macam mna ye mommies2? #bantujawab #SeriusTanya #firstmom

4 Các câu trả lời

ya awak, mmg sensitive area gusi tu bila gigi baru nak tumbuh. should be okay kalau darah tak berterusan, tapi check juga jika ada apa apa kelainan.

OK je jika tak bleeding berterusan. Bagi makan yg tak panas dulu. Anak bila gigi nak tumbuh dia suka yg keras 2.

kalau sis risau better bwk g jumpa klinik gigi.