normal ke

Hai momies nak tanya.normal tak kalau mengandung 18 minggu tp perut tak nampak. Scan kt klinik kk lambat lg. Kwn kwn yg sme mengandung semua nampak perut. Nak kata disbbkn bdn sy berisi 65kg.kwn sy lg berat bdn dia nampak je perut. Hmm risau. Normal ke ya?

30 Các câu trả lời

Normal.. sy ank 1st dah 8 bulan bru btul² nampak perut wanita mengandung.. Kalau x leper je walaupun badan berisi.. Sampai pegi mana² memang org xperasan.. Yang tak bestnya xdpt special sit for preggy woman kat tren sbb perut xnmpk mengandung.. Nasib lah husband tegur budak dlm tren tu kalau x alamatnya bengkak kat kaki makin besau..

4y trước

Hihi kan. Alhamdulilah lega sikit dgr norml

insyaallah semua baik2 je..mcm sy laa hari2 duk fkir bila laa nk nampak perut padahal baru 16w.bkn apa kite risau kan baby kite..sbb x nampak kan tumbesaran dia mcm mana.doa baik2 ye sis 🙂

4y trước

Ye kita risau.lg lg mkcik2 tgur tk nmpk.lg la risau.hrp bby ok je kan

Normal sis...jnji anak ngn sis sihat...sepupu sy pregnant perut kecik je xnmpk mcm org pregnant...sekali kluar bby nya 3.8kg...perut sy btui² nmpk 7bulan sis...

4y trước

Xpa sis...sy pon org yg berisi...perut start btul2 nmpk 7bln...mmg xbleh sorok dh...

Normal. Kdg kdg pelik btl org, knp kalut sgt nk nmpk bby bump pdhl bru 1st trimester. Hehe. Anak sulung usually perut akn nmpk kcil.

2y trước

durang punya emagine asal pregnant ja terus besar perut mcm belon tiba2 besar 🤣🤣👍

Saya pun 18 mnggu xnmpak mne jgk perut,klu pkai seluar ketat sikit bru nmpak bulat,kdg2 sedih tngk ore lain mengandung nmpak je perut,

bestlah dpt baby bump kecik , xpyh kalut nak tutup.. yg pntg perkembangan baby sesuai ikut minggu dan xda mslh apa2.. xperlu nak bimbang.

Normal dorg tu nk nampak perot camne lg perot kan lain2 jd pmbawakan pon lain2 la😭sy ni dah nak masok 8 bulan baru nampak bulat perotnya

4y trước

Alhamdulilah lega dgr

18 week tu masi kecil lagi tu isi baby pun blm sempurna lagi dlm perut...tngu la masuk 30week bru la mau risau klu perut x kembung2

normal sis saya dlu kandungan 7 bulan baru nampk perut itu pon tak boyot mcm org lain . jaga makan jnji anak kita sihat .

Mcm sy 18mggu da nmpk... mgkn sbb sy gemok.. hehheeh.. lain org len sis.. jnji baby ngn sis sht... tue pn ok da...

4y trước

Mnusia memg mcm tue sis... ske jge tepi kain org je.. ble kte diam je.. pastue brnk.. dorg ckp jgk.. ble lekatnye... tau2 da brnk ha.. 😅😅😅😅