Ubat Pessary Clotrimazole (candigo)

Hai. Memang macam ni ke bentuk ubat pessary clotrimazole ni? Sy ingatkan dalam bentuk capsul gitu. Lepas masukkan dalam vagina baru dia mencair. Tapi yg ni macam bentuk ala2 losyen gitu ek? Cara nye kita kena korek krim ni dan masukkan dalam vagina guna jari ke? Farmasi takde bagi alatan ape pun. Dia suruh masukkan guna jari je.

Ubat Pessary Clotrimazole (candigo)
3 Các câu trả lời

Betul. Ubat ni memang cepat cair. Biasanya farmasi akan suruh letak dalam peti ais & malam terus guna. Rupa dia macam panadol actifast dia keras sepatutnya tak lembik. Untuk ibu mengandung memang orang farmasi akan keluarkan siapsiap applicator & suruh masukkan guna jari je. Masukkan sedalam yang boleh.

10mo trước

dh lembik saya dpt mcm ni lupa nk simpan dlm peti sejuk last jd mcm ni saya tk guna

Saya pernah jadi mcm ni. Memang kena letak dalam peti ais baru tak cair. Sudahnya saya pegi kk mintak balik yang baru 😅 Saya dapat sekali dgn applicator tu. Tapi kalau tak berani boleh guna jari je.

9mo trước

itulah. sy dah beli yg baru kat farmasi. orang farmasi cakap next time kalau rasa lembik je ubat ni, boleh simpan dlm peti ais dulu tunggu sampai dia keras balik baru boleh guna dengan syarat ubat tak di bukak lagi, still duduk dalam pembalut dia je. sy xtau pulak dia boleh cair. sy bukak dulu tadi tanpa check tekstur nye. dah bukak memang xboleh buat ape la. nak simpan dlm peti ais balik ubat pun dah di bukak. buang aje la jawab nye. kuar duit pulak kena beli baru kar farmasi. nak ke kk dah tak larat 😅

Sy bru je guna smlm tp sy puny ubat keras xmcm ni lmbik mcm losyen..hrp lpas ni bkurgla kputihan rsaukn baby..

10mo trước

tulah. setahu sy dia dalam bentuk kapsul bukan cair macam ni. mujur tak masukkan dalam vagina lagi sebab rasa macam was was. sy punye ubat dah rosak la ni