Ubat keputihan

Salam Mommies, Saya dah masuk 16 weeks pregnant. Buat test keputihan ada jangkitan yeast. Then Dr bagi ubat ni untuk kita masukkan dalam vagina. Nak tanya ada tak mommies yg pernah kena masukkan ubat ni? All good ke after tu? Dah seminggu kena masukkan tapi tangguhkan sebab takut. #firstmom #pleasehelp #firstbaby

Ubat keputihan
5 Các câu trả lời

Saya pernah kena sbb keputihan sampai berdarah. Kena warded 1 hari. Nurse suruh saya masukkan ubat ni sebelum tidur, biar badan kita dalam keadaan baring jee. Esok pagi bangun kencing macam biasa je then ada keluar sikit putih2 ubat tu. Masa nak masukkan tu awak relax je jgn kemut. Lepas masukkan tu awak kemut sikit then okayy jee.

bru dpt ubat ni smlm. sbb ad brownies klua. dr cek ad kputihan kt dlm.. tpi xde klua kputihan yg melampau.. bru strt msukkn mlm td.. pahtu pg2 ad klua bkas2 ubat yg dh hncur n sy rsa getting better.. lps tu ad klua kputihan mcm skli ad drh sikit.. dr sruh buat 3 mlm.. semoga sy n bby ok jeee.. mohon doa ye smua..

hi saya pun dapat ubat ni. masa nak masukkan tu relax je. saya mintak tlg husband masukkan sebelum tidur sebab tak pandai nak agak sendiri. esok tu kencing semua mcm biasa and akan keluar sikit putih2 ubat tu.

Ok je . Nt esok ye keluar mcm kapur cmpur dgn kptihan tu . Tp dah pakai ni pon nt smgu ada lagi jugak 😌

kalau takut suruh je suami masukkan