Week 18 - Makan, minum & muntah

Hai ibu2 yang ada morning sickness. Korang macam saya tak lepas minum muntah? Kalau makan saja okay, asalkan jangan minum air. Kalau minum lepas makan auto muntah semua 😖 Actually kalau minum air masak tanpa makan pun rasa nak muntah. Padahal dulu hantu air masak. Dulu first trimester makan je loya. Masuk 2nd trimester ni pulak minum je muntah 😩 Beginilah pengorbanan nak menjadi ibu rupanya ya. Semoga dipermudahkan urusan kita semua.

2 Các câu trả lời

Allahu, saya baru2 ni masuk trimester kedua dah kurang alahan.. 🥹semoga sis makin cepat better n sihat2 selalu.. srs penat kalau muntah2 ni

alahan kan.. bertabahlah