masuk 8 bulan muntah balik dan tak boleh minum air masak

Salam saya dah 8 bulan,pedih ulu hati teruk. Lagi satu saya muntah2 balik and benci betul minum air masak sekali kena dgn gerd pulak,seksa betul rasa cm tak nak makan apa2 sebab pedas sikit even sos pun tak boleh .Saya hanya makan sup2 je pastu malam nak selesa kena muntah dulu kalau tak pedih ulu hati teruk. Siapa ada pengalaman macam saya?

5 Các câu trả lời

sama dengan saya, masuk 8 bulan terus jadi loya, muntah minum air masak. sebab trauma sgt masa 1st trim jadi camni, saya nekad sarapan wajib ambil selewatnya 830am-9am. lepastu kerap makan tapi takleh makan banyak, nanti pedih ulu hati pula. tak boleh rasa lapar sikit, saya makan je. akhirnya, boleh terima air masak. demi menjaga kualiti air kencing. nak elak dari UTI dan GBS

4mo trước

saya memang tak suka air masak dari sebelum pregnant,masa pregnant ni lg la takle masuk langsung ada masa sehari 2 gelas je minum itu pun muntah,kdg tu saya rela tido dgn tekak kering dr loya muntah

Saya sebelum ni almost everyday rasa pedih ulu hati and kena consume gaviscon baru ok sementara. Tapi tak tahan and mintak ubat dengan dr. Dr prescribed pantoprazole. Next check up boleh try minta nasihat dr ya

sama dgn saya.minum air coway rasa pahit je.nasi pom tk bole nk telan bile paksa muntah balik . skrg 5 hri dah tk mkn nasi😣

pedih ulu hati boleh makan gaviscon pink.

sama mcm sy ...